Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Slachtoffer Renesse voerde burgerarrest uit na mishandeling

Toegevoegd: 15-04-2023, 10.30 uur
De verdachte werd door het slachtoffer aangehouden.
De verdachte werd door het slachtoffer aangehouden.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Eugène Harthoorn

RENESSE – De verdachte van de mishandeling in Renesse had een 26-jarige Fransman verwond aan het hoofd. De verdachte is afkomstig uit Doetinchem. De verdachte werd door het slachtoffer aangehouden.


De verdachte (44) zou vernielingen hebben gepleegd in de tuin van een woning aan de Emmaweg en bonkte op de voordeur. Dit trok de aandacht van een Fransman die in de woning verbleef. Hij sprak de verdachte aan, maar werd vermoedelijk door de verdachte geslagen. Het slachtoffer liep verwondingen op aan zijn hoofd .

Hij hield de verdachte vast tot de politie verscheen, het zogeheten burgerarrest. Agenten namen de verdachte van hem over. De verdachte zit vast voor nader onderzoek.  Een burgerarrest mag in feite iedereen uitvoeren. Hier zijn echter wel regels aan verbonden. Zo moet de aangehoudene direct aan de politie worden overgedragen en er mag niet meer geweld worden gebruikt dan nodig is om te voorkomen dat de aangehoudene de benen neemt, meldt de politie. Als een verdachte zich heeft overgegeven, dan dient het arrest ook direct te stoppen.

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren