Weerbericht:
Zonnig, in het zuidoosten meer bewolking en kleine kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
86 files van totaal 356 km

Alarm na mogelijk CO2-lek in Groede

Toegevoegd: 18-04-2023, 15.10 uur - Update: 18-04-2023, 15.56 uur
Of er slachtoffers waren bij het incident, is niet bekend.
Of er slachtoffers waren bij het incident, is niet bekend.
© Foto: Brandweer Breskens
Door: Reinoud Hiemstra

GROEDE - Dinsdagochtend werden meerdere hulpdiensten gealarmeerd voor een mogelijke CO2-lek aan de Blekestraat in Groede. Ook een traumahelikopter werd opgeroepen.


Omstreeks 09.25 uur werd bij de alarmcentrale melding gedaan van 'stankoverlast'. Hierop zijn hulpdiensten ter plaatse gegaan om metingen uit te voeren. Toen bleek dat er sprake zou zijn van vrijgekomen koolstofdioxide (CO2), werden meer hulpdiensten ingezet. Meerdere ambulances en meerdere eenheden van de politie Zeeuws-Vlaanderen kwamen ter plekke. Omdat er mogelijk ook meer medische zorg nodig was, werd ook de traumahelikopter uit Rotterdam opgeroepen.

Uiteindelijk was inzet van het traumateam uit Rotterdam niet meer nodig en kon dit voor aankomst terugkeren naar de basis. "Na een uur was het incident meester", zo laat de brandweer van Breskens weten. Of er slachtoffers zijn gevallen, is niet bekend. De politie kon geen nadere details over dit incident geven.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren