Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
26 files van totaal 92 km

Weer controle vakantiepark Marina Beach

Toegevoegd: 18-04-2023, 20.52 uur
Weer controle vakantiepark Marina Beach
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HOEK - De gemeente Terneuzen voert vanavond samen met de politie opnieuw een controle uit op vakantiepark Marina Beach in Hoek. Het gaat om een vervolgactie op eerdere controles. "Er wordt vanavond gecheckt of eerder geconstateerde overtredingen rond permanente bewoning zijn beëindigd", zo meldt de gemeente.


In de afgelopen jaren zijn al verschillende controles uitgevoerd op het vakantiepark. Bij eerdere controles bleek sprake te zijn van onder meer onrechtmatige bewoning, huisvesting van arbeidsmigranten en het overtreden van de brandveiligheidsvoorschriften. Vandaag vindt (her)controle plaats op permanente bewoning. "Het gaat om adressen waar bewoners een voornemen last onder dwangsom hebben gekregen en waarbij de termijn om de overtreding te beëindigen is verstreken", zo legt de gemeente uit.

Enkele adressen waar bewoners reeds een last onder dwangsom opgelegd hebben gekregen en waarbij de termijn om de overtreding te beëindigen is verstreken, krijgen ook een hercontrole. Verder vindt bij een aantal adressen een eerste controle plaats. "Dit betreft recreatieverblijven waarover melding is gedaan dat er mogelijk sprake is van permanente bewoning", aldus de gemeente.

Er vindt vanavond geen controle op de huisvesting van arbeidsmigranten plaats. De Oostappen Groep, eigenaar van Marina Beach, kreeg eind maart al een nieuwe last onder dwangsom van 400.000 euro opgelegd voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Dit is de reden dat nu niet opnieuw wordt gecontroleerd. "De Oostappen Groep heeft tot 30 juni 2023 de tijd om een eind te maken aan deze overtreding. Blijkt bij een volgende controle dat de overtreding niet is beëindigd, dan gaat de gemeente over tot invordering van de opgelegde dwangsom", aldus de gemeentewoordvoerder.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
flintje (22-4-2023 om 19:47)
Snap nog steeds niet dat deze meneer al die tijd heeft kunnen aanmodderen. Gemeente Terneuzen speelt hierin toch wel een dubieuze rol. Aanpakken die hap.
Ineke (19-4-2023 om 19:10)
Het wordt tijd dat ze die Petertje eens aanpakken. Niet alleen de Gemeente terneuzen maar alle parken eens goed omkeren. Hij zegt altijd dat hij hard gewerkt heeft maar heb hem zijn zoontje Mark nog nooit iets zien doen. Ja, mensen afsnauwen.
Anoniem (18-4-2023 om 21:11)
Massaaa is kassaaa hatsaaaflats word er foxwild van
Cookie-instellingen beheren