Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 13 km

Politie: Dode Middelburg slachtoffer misdrijf

Toegevoegd: 20-04-2023, 15.43 uur - Update: 20-04-2023, 16.32 uur
De politie bewaakt de woning waar het misdrijf plaatsvond.
De politie bewaakt de woning waar het misdrijf plaatsvond.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De persoon die woensdag dood werd gevonden in een woning in Middelburg, is het slachtoffer geworden van een misdrijf. Dat is gebleken uit onderzoek, zo heeft de politie zojuist bekendgemaakt.


Politieagenten troffen het stoffelijk overschot woensdag rond 14.30 uur aan in een huis aan de Granaat. Volgens de politie is het slachtoffer de bewoonster van het pand en werd zij gevonden na een melding dat de vrouw niet op haar werk was verschenen. Hoe de vrouw precies om het leven is gekomen, is niet bekendgemaakt maar wel heeft de politie dus bevestigd dat sprake is van een misdrijf.

Na de vondst startte de politie ter plekke een groot onderzoek op. "Omdat na de vondst al onmiddellijk rekening werd gehouden met een misdrijf, is direct een onderzoeksteam opgeroepen", zo vertelt de politie vanmiddag. Forensisch onderzoekers deden gehuld in witte overalls tot in de nacht sporenonderzoek in en rond de woning.

Het onderzoek is vandaag voortgezet. Een deel van de parkeerplaats aan de Robijnplaats achter het huis is om die reden nog altijd afgezet. Ter plekke is niet alleen sporenonderzoek gedaan. Ook is een buurtonderzoek gedaan. Vandaag is bovendien een Team Grootschalige Opsporing (TGO) samengesteld, zo meldt de politie.

Inloopbijeenkomst
Vanwege het misdrijf organiseert de gemeente Middelburg vrijdagavond 21 april een inloopbijeenkomst in de kantine van FC Dauwendaele aan de Kruitmolenlaan 123. "Omwonenden en andere betrokkenen die daar behoefte aan hebben, zijn welkom om daar tussen 19.30 en 20.30 uur samen te komen", aldus de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Adje (22-4-2023 om 16:03)
Vreselijke wat is gebeurd, ik hoop dat de dader snel gepakt is en en passend celstraf mag uitzitten. Veel sterkte aan familie, vrienden, collegas en buren. Dit is onwerkelijk wat gebeurd.
Laïsa (22-4-2023 om 15:52)
@richard knap over aannames doen. Kijk even wat je zelf doet met je reactie over: kansloze reactie van je telefoontje. Wat is dat voor domme reactie. Jij kan iets kansloos vinden maar dat is jouw mening. En mij druk maken om de dingen in het leven die er toe doen? Weer een opmerking waar jij geen weet over hebt. Misschien dat je eerst naar jezelf kan kijken voordat jezelf met je arrogante houding dingen aanneemt. En ik denk alleen aan mezelf? Dat vond ik zeer knap gezien het feit je me niet eens kent. Waardeloos dit soort reacties.
Richard (22-4-2023 om 12:44)
@ Laisa: Als het onderzoek nog in volle gang is, hoe moet de pers dan naar buiten brengen om wat voor type moord het gaat? Is toch helemaal niet relevant in dit stadium. Maak je toch eens druk om de dingen die er echt toe doen in het leven en steun de nabestaanden. Ipv kansloze reacties te posten via je te telefoontje.
Arnold (21-4-2023 om 21:54)
Heerlijk, wat een geleerdheid weer op dit forum. Vrouwenmoord is niet per definitie het zelfde als femicide. Van femicide wordt pas gesproken als een vrouw vermoord wordt om reden dat ze een vrouw is. Dus Laïsa, voordat je moeilijke woorden gebruikt en een ander de les leest over de betekenis daarvan, onderzoek eerst zelf wat die woorden betekenen. En aan de walgelijke opmerking van Johan zal ik maar geen woorden vuil maken.
Emergo (21-4-2023 om 14:32)
@Wim Als ik jou redenering volg, "deze wereld is echt heel erg ziek" op basis van het gebeurde, dan is de wereld nooit anders dan heel erg ziek geweest .Leer er mee leven, moord en doodslag is van alle tijden.
Laïsa (21-4-2023 om 14:18)
@nikkie dat is dus het heke probleem vrouwenmoord is femicide en dus kan dit gewoon bij de naam genoemd worden. @Richard zeker lekker belangrijk om wat voor type moord het gaat. Overigens is elke moord er één onnodig! Dus het is wel degelijk belangrijk hoe dingen in de media weergegeven worden. Dan heb ik ook bepaalde kennis die ik niet eens deel juist ivm het onderzoek. @erick ik snap dat ze niet alles kunnen melden en of delen ivm dader kennis. Ik maak me zeker zorgen over de vrouwenmoord waar nauwelijks meer kennis over gegeven wordt. Het hoeft niet te gaan over inhoudelijke info maar femicide is gewoon vrouwenmoord. Lees aub eerst eens in wat dit inhoud in plaats van gelijk mij te veroordelen om mijn reactie.
Cookie-instellingen beheren