Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 16 km

Diverse overtredingen bij transportcontrole

Toegevoegd: 21-04-2023, 20.41 uur
De politie controleerde in totaal 19 voertuigen.
De politie controleerde in totaal 19 voertuigen.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Reinoud Hiemstra

TERNEUZEN - Bij een transportcontrole in het havengebied van Zeeuws-Vlaanderen zijn donderdag meerdere overtredingen geconstateerd. Sommige overtreders kwamen weg met een waarschuwing, anderen kregen een boete.


Bij de actie werden in totaal 19 voertuigen gecontroleerd. Er bleken verschillende zaken niet op orde te zijn. Zo werd onder andere drie maal een te gladde band geconstateerd. Hierbij waren bij één band de koordlagen zelfs al zichtbaar. Eén van de drie bestuurders kwam er vanaf met een waarschuwing, in de andere gevallen werd een boete uitgedeeld.

Verder werd een gescheurde remschijf geconstateerd, waarvoor de bekeuring van 289 euro direct werd voldaan. Ook hebben de agenten boetes uitgeschreven voor een afvallende lading, een doorgerotte rembooster, een gescheurde chassisbalk en twee gescheurde assen. Bij de controle van de hoogte en de lengte van de voertuigen werden twee overtredingen geconstateerd. Bij een ander voertuig bleek het maximale gewicht met 39% overschreden te worden.

Ook de rij- en rusttijden werden bekeken. Eén chauffeur had de dagelijkse rijtijd overschreden en een andere chauffeur kreeg een boete van 550 euro opgelegd voor het onvoldoende dagelijkse rust houden. Voor het vasthouden van een mobiele telefoon werd ook een bon geschreven. Het niet tonen van het kentekenbewijs voor een handelaarskenteken leverde een chauffeur ook een boete op.

Verder werd er wegens een technisch gebrek aan een oplegger een zogenoemde WOK(Wachten op Keuren)-melding gedaan bij de RDW. Voor het niet tonen van een rijbewijs, het onjuist bedienen van de tachograaf en het voeren van de onjuiste bandomtrek werd een waarschuwing gegeven.

De Douane, die ook aanwezig was bij de controle, heeft een brandstofmonster genomen omdat vermoed werd dat er een zogenaamde "designer fuel" brandstof gebruikt zou worden. Een designer fuel is brandstof die werd vermengd met diverse brandbare producten. Het onderzoek hiernaar loopt nog.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jtg (22-4-2023 om 15:28)
Lekkerman politie ZeeuwsVlaanderen kassa alles voor de veiligheid
Cookie-instellingen beheren