Weerbericht:
Zonnig, in het zuidoosten meer bewolking en kleine kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
106 files van totaal 408 km

Man gooit blikje op straat en slaat BOA

Toegevoegd: 22-04-2023, 12.33 uur
Man gooit blikje op straat en slaat BOA
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Reinoud Hiemstra

GOES - In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een inwoner van Yerseke in zijn woning aangehouden. Hij werd er van verdacht eerder die nacht een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) te hebben geslagen.


Een aantal BOA’s van de gemeente Goes hielden die nacht op de fiets toezicht in het centrum van Goes. Omdat een jongeman vanuit zijn auto een blikje op straat gooide, werd hij door de BOA's hierop aangesproken. Vervolgens wilden zij de automobilist bekeuren en vroegen om een identiteitsbewijs van de man. Tijdens het uitschrijven van de bekeuring vond de 21 jarige Yersenaar het nodig om één van de BOA’s een klap te geven. Hierna ging de automobilist er vandoor.

Hij kon later bij zijn woning worden aangehouden. Agenten brachten de 21-jarige man naar een politiecellencomplex. Daar zal hij zaterdag worden gehoord. "De BOA liep door de klap een kleine verwonding op", heeft de politie laten weten. Hij deed aangifte van mishandeling.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaffa (23-4-2023 om 11:21)
In januari is een petitie aangeboden aan de Tweede Kamer waarin gevraagd wordt om een minimum straf van 4 weken gevangenis bij geweld tegen beroepen met publieke taken. Het wordt tijd dat de inhoud van petitie uitgevoerd wordt. Het aantal geweldszaken blijft namelijk erg hoog.
Drica (23-4-2023 om 10:49)
Zal wel een blikje zonder statiegeld zijn geweest of met opzet samengeknepen. Nu er statiegeld op blikjes en flesjes staat, mogen ze van mij ook statiegeld op de verpakkingen van de fastfoods gaan zetten dan komen die ook niet meer als zwerfafval op straat terecht.
Vlissinger (23-4-2023 om 07:42)
Heb het wel vaker gezien bij fastfood restaurants. Het zijn altijd van die narcistische kneusjes die met hun auto naast een afvalbak gaan staan en jou dan gaan aankijken als ze iets uit het raam flikkeren in de hoop dat ze jou dan kunnen frustreren. Daar leven die lege zielepoten voor. Het zijn onopgevoede kleuters die zelf gefrustreerd zijn. Van mij mogen er hoge boetes op komen te staan. Dan doe ik graag m'n dashcam even aan..Sterkte voor die BOA.
IND (22-4-2023 om 21:07)
@Mijnmening klopt helemaal alleen de praktijk zal anders zijn ind...
R (22-4-2023 om 19:09)
Ik ben ooit door zon nep wannabe agent 6x in 1 zin beledigd dan gaat er ergens ook wel iets kriebelen.en ja ik keur geweld af.
WTF (22-4-2023 om 15:26)
BOA mag blij zijn dat niet meer is dan dit tegenwoordig word je al afgeschoten of neergestoken als je iemand verkeerd doet aankieke!
Cookie-instellingen beheren