Weerbericht:
Half tot zwaar bewolkt. Vanavond af en toe regen. Veel wind
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

44 Bekeuringen bij controle rond coffeeshops

Toegevoegd: 13-05-2007, 18.03 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De politie heeft zaterdag in totaal 44 bekeuringen uitgedeeld bij een grote controle rond de coffeeshops in Terneuzen. Bij de controle is ongeveer 1.800 euro geïnd.

De controle vond plaats naar aanleiding van de klachten over overlast. Buurtbewoners klagen al langere tijd over afval dat op straat wordt gegooid, asociaal rijgedrag en wildplassen. Om daar een einde aan te maken controleert de politie regelmatig in de omgeving van de drugswinkels.

Zaterdag werden de meeste bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een autogordel: in totaal 23 keer. Twee personen werden betrapt op het roken van een joint in het openbaar. Drie anderen werden gepakt voor het urineren op de openbare weg. Eén persoon kreeg een bekeuring omdat hij afval op straat gooide.

Verder kregen 2 weggebruikers een boete voor het niet dragen van een helm, werd er één boete uitgeschreven voor een defect remlicht en werden 2 personen bekeurd omdat ze 30 kilometer of meer te hard reden. Ook waren er bekeuringen voor het rijden over een doorgetrokken streep (3), voor het rijden door rood (2) en het niet tijdig stoppen voor een stopstreep (1).

Niet iedereen was even blij met de actie. Eén persoon negeerde het stopteken van de agenten. Hij kon toch bekeurd worden. Er waren ook nog boetes voor het rijden zonder rijbewijs (1) en het niet kunnen tonen van het rijbewijs (1).

De politie onderschepte ook een kleine hoeveelheid softdrugs. Deze werd in beslag genomen. Er werden ook twee openstaande vonissen geïnd en een één automobilist kreeg proces-verbaal voor het rijden onder invloed.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren