Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
44 files van totaal 155 km

Restanten drugslab aangetroffen na drugsdumpingen

Toegevoegd: 25-04-2023, 21.25 uur
Op meerdere locaties werd dinsdag drugsafval gedumpt.
Op meerdere locaties werd dinsdag drugsafval gedumpt.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

OVEZANDE - Aan de Hollestelleweg in Ovezande heeft de politie dinsdag de restanten van een drugslaboratorium ontdekt. Dat gebeurde naar aanleiding van de drugsdumpingen die eerder al bekend werden.


Bij de Baandijk in Ovezande werden rond 10.00 uur gedumpte chemische stoffen gevonden. Hetzelfde gebeurde bij de Toldijk in 's-Heer Arendskerke. Rond 10.00 uur zag een getuige bovendien dat bij de Zeedijk in Borssele vaten uit een busje werden gegooid. Ter plaatse werden vervolgens vijf grote vaten en veertien jerrycans met chemicaliën aangetroffen.

De politie vermoedde dat sprake was van dezelfde daders. De politie ging daarom met meerdere eenheden op zoek naar het busje dat bij de dumpingen was gezien. Het voertuig werd enige tijd later gelokaliseerd op de Anthony Fokkerstraat in Goes, waarna de inzittenden als verdachten konden worden aangehouden. Het gaat om mannen van 23 en 42 jaar oud.

Het vervolgonderzoek van de recherche leidde eind van de middag naar een boerenschuur aan de Hollestelleweg in Ovezande waar de restanten van een drugslab werden aangetroffen. De politie trof in de loods enkele ketels en een groot IBC-vat aan. De politie vermoedt dat het gedumpte drugsafval van deze locatie afkomstig is.

De gemeente Borsele is in kennis gesteld van de dumpingen en het aantreffen van het niet meer in werking zijnde drugslab. De schuur annex loods is inmiddels op last van de burgemeester door de gemeente Borsele afgesloten en verzegeld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Burger (27-4-2023 om 12:00)
De zwarte markt floreert dankzij dit, waarom niet laten inleveren bij milieustraat? Kan dit spul niet afgefakkeld worden?
Anon (27-4-2023 om 09:11)
Hahaha, ik moest zo lachen om de bijdrage van "gevaarlijk". Dank u, dit maakt mijn dag weer goed. Wat betreft de drugs milieustraat, ik zit te denken aan een soort van "holle bolle Riduan Tachi", drugs vaten hier, drugs vaten hier.... dank u!
Scheldewater (26-4-2023 om 08:40)
Schrijver "gevaarlijk" U leeft niet in de Efteling, maar op aarde. Ben het met je eens dat dit soort afval niet in de natuur gedumpt moet worden. Het kan ook gewoon worden aangemeld, maar dan worden je ID gegevens geregistreerd en moet er financieel worden afgetikt. Maar om even in Uw denkwereld verder te gaan. We gaan toch ook geen "afhaalcentrum" opzetten waar notoire inbrekers hun buit overdag zonder inbraak kunnen scoren. En in de haven een terminal opzetten waar door smokkelaars de verscheepte coke voor verdere distributie kan worden afgeleverd. Een nobel idee van U deze milieustraat, maar niet van deze wereld.
Koos P. (26-4-2023 om 07:13)
@Gevaarlijk, en u denkt dat drugscriminelen, want dat zijn het, dan vrolijk hun troep bij een milieustraat komen inleveren? Gelooft u ook in sprookjes?
Gevaarlijk (26-4-2023 om 01:55)
Er moet echt een veilige gratis gedoogde drugsmileustraat komen waar dit soort afval achter gelaten kan worden. Er liggen vast en zeker nog honderden of meer van deze niet-ontdekte vaten het mileu te verwoesten. Overheid doe hier iets aan voordat het onze planeet vernietigd we moeten goed zorgen voor deze planeet we hebben er maar één en onze nakomelingen ook en hun nakomelingen.
Cookie-instellingen beheren