Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
23 files van totaal 67 km

Schipper bekeurd voor meermaals onjuist gebruik marifoon

Toegevoegd: 26-04-2023, 11.18 uur
De schipper kreeg een boete voor het onjuist gebruik van de marifoon.
De schipper kreeg een boete voor het onjuist gebruik van de marifoon.
© Foto: Politie
Door: Reinoud Hiemstra

HANSWEERT - Tijdens een surveillance met een Rhib (rigid hull inflatable boat) heeft de politie op de Westerschelde een schipper betrapt die zich meerdere dagen achter elkaar niet hield aan de regels omtrent marifoongebruik. De schipper kreeg een bekeuring.


De schipper voer met zijn schip op de Westerschelde en diende zich aan de regels van het Scheepvaartregelement Westerschelde te houden. Hierin wordt onder andere beschreven dat een marifoon uitgeluisterd dient te worden tijdens het varen over de Westerschelde. Ook is afgesproken dat de voertaal over de marifoon Nederlands of Engels is. De schipper hield zich volgens de politie twee dagen achter elkaar niet aan deze regels en kreeg daarom een boete. 

"De Westerschelde is één van de drukst bevaren wateren ter wereld. Ook is het één van de gevaarlijkste rivieren ter wereld. Onderling goed kunnen communiceren op het water en met de wal is van essentieel belang voor het waarborgen van de veiligheid op de rivier", laten agenten van de landelijke eenheid van de politie weten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Emergo (27-4-2023 om 13:32)
@Anti Het is wat het is dus een Rhib, in de dagelijkse praktijk zijn ze zo bekend.
AntiGSM (26-4-2023 om 20:06)
Kunnen we ook nog gewoon Nederlands praten in Nederland? Een soort opblaasboot dus, dat verstaan we beter....
Cookie-instellingen beheren