Weerbericht:
Enkele buien, soms met onweer. Zondag droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Overslag grote brand Terneuzen voorkomen

Toegevoegd: 26-04-2023, 17.13 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De brandweer heeft weten te voorkomen dat de zeer grote brand die vanmiddag uitbrak bij een bedrijf in Terneuzen is overgeslagen naar de naastgelegen loods. Er wordt op dit moment nog altijd geblust.


De brand bij een recyclingbedrijf aan de Ambachtsstraat brak rond 14.30 uur uit. Er bleken pakketten met geperste autowrakken in brand te staan. De brandweer schaalde al snel op en uiteindelijk werd zelfs ‘zeer grote brand’ afgekondigd. Diverse tankautospuiten, een schuimblusvoertuig en een hoogwerker werden ingezet om de brand te bestrijden. Om te voorzien in voldoende bluswater werd een  groot watertransport van 1000 meter opgeroepen.

Vanwege de rook in de naaste omgeving werd ook een meetploeg van de brandweer opgeroepen. De rook ging echter goed naar boven en er was volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) weinig overlast van in de nabije omgeving. Rond 16.50 uur was duidelijk dat overslag naar een naastgelegen loods was voorkomen. De brandweer had eerder al aangegeven dat hier op werd ingezet.

Op dit moment wordt op een aantal plekken nog brand. “Omdat er in de autowrakken metalen onderdelen zitten, lukt het niet deze op de gebruikelijke manier met water of schuim af te blussen. Daarom zet de brandweer nu een poederblusser in. Mocht het vuur niet helemaal uitgaan dan worden de brandende stukken in een dompelcontainer met water gezet”, zo laat de Veiligheidsregio weten.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren