Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 12 km

Verdachte steekpartij Klaphekkeweg Goes krijgt jaar celstraf

Toegevoegd: 28-04-2023, 18.17 uur
De politie zette op 3 augustus een groot gedeelte van de Klaphekkeweg af ten bate van het onderzoek.
De politie zette op 3 augustus een groot gedeelte van de Klaphekkeweg af ten bate van het onderzoek.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - De Kloetinger P. van der W. die op 3 augustus vorig jaar zijn vriend met een mes ernstig verwondde, heeft zich schuldig gemaakt aan een poging doodslag. Daarvoor moet hij een jaar de cel in en tbs met voorwaarden ondergaan, zo luidt het vonnis van de rechtbank.


Op de fatale dag had Van der W. met een vriend afgesproken om samen naar een plek te gaan waar ze van de natuur konden genieten, een jointje roken en wat drinken. Daar, bij een bankje aan de Klaphekkeweg in Goes, ging van der W. ging zonder aanleiding zijn vriend te lijf. Hij probeerde hem diverse keren te wurgen en stak hem met een aardappelschilmesje in diens nek, gezicht en hals. Daarna ging hij naar huis. De gewonde vriend belandde dankzij snel optreden van twee wandelaars die 112 hadden gebeld in het ziekenhuis.

Volgens de gedragsdeskundigen verkeerde Van der W. - die van alles op psychisch vlak mankeerde - al vóór het geweldsincident in een psychose. Van der W. zei twee weken geleden, toen zijn zaak werd behandeld, er zich niets van te herinneren. De rechtbank heeft de veroordeelde tot een jaar cel veroordeeld. Daarnaast moet hij tbs met voorwaarden ondergaan. De tijd die hij al in voorarrest heeft gezet mogen daarvan in mindering worden gebracht. Ook moet hij een schadevergoeding betalen van bijna 14.000 euro.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
VdVonck (30-4-2023 om 12:39)
@Emergo, ik beschik over de feiten in deze zaak, vandaar mijn mening. Onderbouw zelf uw commentaar eens een keer i.p.v. de hooggeleerde proberen uit te hangen met totaal misplaatste woorden waarvan u overduidelijk de definitie niet kent.
Bosschaard (29-4-2023 om 20:56)
Je hebt wiet en wiet. De nederwiet is zo richting het geestverruimende dat zo'n iemand gek wordt. Dat hoeft helemaal niet, er is ook wiet met een fractie THC of zonder. Feit blijft wel dat als je als één van de paar procent vatbaar voor psychoses bent, je last zult krijgen van wiet. Maar wat was er eerder, dat of de agressieve psychose? Hele zware en rare kreten. ze roken een jointje dus: junks. Wiet is rommel. Niet, normaal als medicijn voor velen. Mag ik u even herinneren eraan dat verwoestende middelen in de supermarkt voor het grijpen liggen? Die werkelijk een lichamelijke afhankelijkheid geven, en waarvan bekend is dat ze zoveel opleveren dat supermarkten zouden verdwijnen als we ze verboden? Miljarden voor de samenleving aan kosten!
Emergo (29-4-2023 om 12:50)
@VvVonck Verdiep u eens goed in de materie ipv allerlei kreten te slaken, maar u zij al dat u het niet meer begrijpt.
VdVonck (29-4-2023 om 11:42)
Ze gingen een 'jointje' roken. Soms vraag ik me af wie de achterlijke partij is. De luitjes die het onderzoek uitvoeren of de poppenkast die ze Rechtbank noemen. 15k schadevergoeding aan een junk geven. Verstandig! Misbruikzaken worden minder zwaar bestraft, ik begrijp het niet meer.
Jan uit Vlissingen (29-4-2023 om 10:40)
Totaal van de wereld, in een psychose en niet meer weten wat je doet. Hoe kan dat nu, dat spul is toch zo onschuldig? Wat was de slogan ook alweer o ja, een rustige roker is geen onruststoker. Maar vooral blijven pleiten om die rotzooi legaal te maken krijgen we nog meer van die verknipte lieden.
Arthur (29-4-2023 om 10:03)
Wat een fopstraf, blijkbaar kan je één of andere flutsmoes gebruiken om een lage straf te krijgen.
Cookie-instellingen beheren