Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 14 km

Kind (4) ernstig gewond bij ongeluk Middelburg

Toegevoegd: 29-04-2023, 12.58 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Berkenlaan in Middelburg zijn zaterdag aan het begin van de middag twee personen gewond geraakt: een man en een jong kind. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.


De slachtoffers zaten in een busje dat rond 12.25 uur op de Berkenlaan tegen een lantaarnpaal reed. Het ongeluk gebeurde tussen de kruising met de Olmenlaan en de kruising met de Abelenlaan. Na de melding werd ook de brandweer opgeroepen maar er zat niemand bekneld.

Een verpleegkundige van de ambulancedienst heeft zich over het kindje ontfermd, brandweerlieden verleenden eerste hulp aan de gewonde automobilist. Volgens de politie heeft het kind ernstige verwondingen opgelopen. Vanuit Rotterdam is nog een traumahelikopter ter plekke gekomen. De helikopter is geland op een grasveld bij de Europalaan. Na behandeling op locatie is het vierjarig meisje meegenomen met de traumahelikopter naar een ziekenhuis in Rotterdam. De bestuurder van het voertuig, de vader van het meisje, raakte ook gewond. Hij is naar het ziekenhuis in Goes gebracht. Daar bleek het letsel toch erger te zijn dan gedacht en werd de Lifeliner 3 opgeroepen. Deze werd echter vlak voordat hij Zeeland in vloog gecanceld. 

De politie laat weten dat het letsel van het jonge meisje zorgelijk is. De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval. Meerdere eenheden van de Verkeersongevallenanalyse van de politie doen onderzoek op locatie. Daarnaast is de auto in beslag genomen voor het onderzoek. 


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Niet Perfecto (30-4-2023 om 09:18)
Kinderen hoeven niet perse achterin, maar als ze voorin zitten, dan moeten ze in een stoel ziten. Belangrijk is dat deze goed vastzit anders heeft zo'n stoel geen zin. Gezien op de foto is een kinderstoel te zien, maar ook een ster in de voorruit kan je er redelijkerwijs vanuit gaan dat het kindje niet of niet goed heeft vast gezeten. Aannemelijk is dan ook dat het hoofdje tegen het raam is gekomen. Of dit komt door nalatigheid of een ongeluk daar kan ik niet over oordelen. Hoop voor alle betrokkenen dat iedereen weer hersteld.
Gerda (30-4-2023 om 09:15)
De reden van goe wat waar is niet bekend!!!! Ik wens de vader en zijn dochtertje een voorspoedig hestel en sterkte !!!! En de verderefamilie kracht en sterkte om dit alles te dragen, en hulp te bieden aan het getroffen gezin waar ze maar kunnen! Een ongeluk krijgen zoals dit, is al zwaar genoeg om mee te maken. Daar helpt een negatieve reacties schiet niemand iets mee op!!!! Daarom mijn reactie: sterkte en beterschap, voor vader en dochtertje!!!
Vollenhove (29-4-2023 om 23:46)
Mar heeft gelijk kinderen moeten achterin,maar is voor het gemak vergeten/ of weet het niet,dat een busje met grijs kenteken geen achterbank heeft
Ted Henkie (29-4-2023 om 23:06)
Stoeltje is te zien op foto’s . Maar, kind in stoel met gordel en te dikke jas of andere kledij ? Dikke kans dat kindje los komt en tegen raam komt. Sterkte want hier kan je slecht mee weg komen. Iedereen let op: kind in stoel in niet te dikke kledij en goed in de gordel , isofix stoel geniet de voorkeur , een met de autostoel
mar (29-4-2023 om 18:08)
Erg genoeg dit weer. Sterkte aan alle betrokkenen en verdere familie. Kan het niet dikwijls genoeg zeggen. Kinderen niet voorin de auto mits met een zitje en de gordel aan, ook achterin. Laat dit een waarschuwing zijn voor allen die denken; dat overkomt mij niet.
R (29-4-2023 om 17:07)
Heel veel Sterkte voor het meisje en de vader.. en verder… walgelijk echt walgelijk weer direct die mensen die denken te weten hoe en wat.. hopenlijk zijn jullie perfect.. maar dat kan bijna niet anders anders plaats je niet zulke reacties
Cookie-instellingen beheren