Weerbericht:
Zonnig, in het zuidoosten meer bewolking en kleine kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
91 files van totaal 347 km

Automobilist in bezit van harddrugs aangehouden

Toegevoegd: 02-05-2023, 17.28 uur
Er werden verschillen soorten drugs aangetroffen.
Er werden verschillen soorten drugs aangetroffen.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Reinoud Hiemstra

MIDDELBURG - Tijdens een surveillance werd door agenten van het politie basisteam Walcheren vorige week een automobilist aangehouden die in het bezit bleek te zijn van harddrugs. De bestuurder kon na een korte achtervolging te voet worden aangehouden.


De agenten troffen tijdens een surveillance een voertuig wat herkend werd uit een eerdere briefing. Het voertuig zou mogelijk betrokken zijn bij drugszaken. Terwijl de auto werd gevolgd, vroegen de agenten om een extra eenheid. Een wijkagent van Middelburg sloot aan bij de controle. 

Toen het voertuig aan de kant gezet was, werd er harddrugs op de bijrijdersstoel aangetroffen. De agenten vorderden uitlevering van alle verdovende middelen. Hierop gaf de verdachte aan verder niks bij zich te hebben. De bestuurder werd gevraagd uit het voertuig te stappen en zijn handen op het dak te plaatsen voor een controle aan de kleding. 

De bestuurder werkte netjes mee en legde zijn handen op het dak. Hij vroeg of hij het goed deed, maar voordat de agenten antwoord konden geven sprintte de verdachte er vandoor. De achtervolging werd te voet ingezet. Deze liep over trappen, door steegjes en er werd meerdere malen door de agenten geroepen dat de verdachte moest staan blijven.

Een kleine 300 meter verder kon de verdachte worden aangehouden. Nadat de persoon geboeid meegenomen was naar het bureau, liepen de agenten de routen nog eens na. Tijdens de achtervolging werd namelijk door de verdachte een beweging gemaakt alsof hij wat weggooide. Op deze route werd nog een zakje met verschillende verdovende middelen aangetroffen. 

Na overleg met de rechter commissaris werd er toestemming verleend voor het doorzoeken van de woning van de verdachte. In de woning werde verschillende verdovende middelen aangetroffen. Ook werd een telefoon, en cash geld gevonden. "Uiteindelijk is er ketamine, cocaïne, hasj, wiet, 3CMC en MDMA aangetroffen", aldus de agenten van het politie basisteam Walcheren.

De verdachte wordt verdacht van het in bezit hebben van hard- en soft drugs. Het niet voldoen aan een vordering en het handelen in verdovende middelen. De verdachte verbleef een nacht in de cel. De volgende dag, nadat de verdachte was gehoord, werd hij heengezonden. De verdachte zal zich later moeten verantwoorden bij de rechter.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kimmenade (3-5-2023 om 18:06)
Het was de moeite zo te zien, Zeeland is weer veilig. Wat illegale genotsmiddelen zijn voor een weekend van de straat gehaald. Intussen gaat het criminele wereldje in de haven op hoog niveau verder en rijdt de iemand zich dronken append te pletter.
JFK (2-5-2023 om 19:33)
Sluit 'm maar op voor een jaartje of 30!
Tja (2-5-2023 om 19:11)
Boontje komt om ze loontje...
Cookie-instellingen beheren