Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
16 files van totaal 64 km

Jaar cel voor digitaal kinderlokker

Toegevoegd: 03-05-2023, 21.28 uur - Update: 04-05-2023, 08.34 uur
Jaar cel voor digitaal kinderlokker
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft vandaag een 41-jarige Terneuzenaar wegens zogeheten 'grooming' (digitaal kinderlokken) veroordeeld tot onder meer een jaar gevangenisstraf. Ook moet hij een schadevergoeding betalen.


De Terneuzenaar J. van D. presenteerde zich op internet als ene 'Esmee' en was op zoek naar jonge meisjes die vrouwelijke vormen begonnen te vertonen. De bedoeling was dat de meisjes ingingen op de voorstellen van de groomer. Van D. kreeg contact met een jong meisje uit zijn woonplaats en sprak met haar af in een bos bij Hoofdplaat.

In het bos vonden diverse afspraken plaats en maakte Van D. seksueel misbruik van haar. Het meisje vertelde het aan haar moeder en die seinde de politie in. Bij de volgende afspraak werd Van D. aangehouden. Een ander slachtoffer van de Terneuzenaar had het 'spelletje' door nadat zij 'Esmee' een naaktfoto had verstuurd. Het slachtoffer blokkeerde hem waarop hij uit rancune haar foto op internet zette.

De rechtbank heeft de man veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar, een taakstraf van 240 uur, een proeftijd van vijf jaar - twee jaar hoger dan geëist - en het betalen van een schadevergoeding van 13.000 euro. Verder komt hij onder toezicht van de reclassering te staan en moet hij zich laten behandelen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (7-5-2023 om 16:39)
Ten eerste, veels te lage gevangenis voor deze viezerik. Maar de meisjes moeten ook eens goed gaan nadenken, gelijk je ouders inlichten als je zulke mails ontvangt. Hopend dat de slachtoffers er geen drama van overhouden.
Emergo (5-5-2023 om 11:49)
@Terneuzenaar Zou je dochter fijn vinden, een aantal jaren pa achter de talies ontmoeten. Denk eens goed na.
abic (5-5-2023 om 01:37)
Helaas hebben deze soort veroordeelden ook rechten. Nu hopen dat hij zich aan de afspraken houdt. Persoonlijk zou ik hem anders straffen.
Terneuzenaar (5-5-2023 om 01:04)
@Emergo die zou ik dan met alle liefde voor onze dochter uitzitten.. zou van iedere seconde genieten dat ik dan zou moeten zitten hoor
Emergo (4-5-2023 om 09:35)
@Terneuzenaar Op moord staat gevangenisstraf.
Terneuzenaar (4-5-2023 om 02:29)
Mag blij zijn "t het nie onze dochter was anders was hij er niet meer dit soort ziektuig hoort niet thuis in onze maatschappij beter slapen
Cookie-instellingen beheren