Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 31 km

Vier lammetjes dood door hondenaanval in Noordgouwe

Toegevoegd: 04-05-2023, 19.29 uur
Vier lammetjes dood door hondenaanval in Noordgouwe
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

NOORDGOUWE – Vier lammeren zijn donderdagmiddag doodgegaan nadat zij bij Noordgouwe werden aangevallen door een hond. De brandweer kwam ter plaatse.


De brandweerlieden van Dreischor werden omstreeks 14.40 uur opgeroepen voor een dier dat te water was geraakt aan de Schouwsedijk bij Noordgouwe. Ter plaatse bleek dat er twee lammeren te water waren geraakt en de dood vonden nadat ze waren aangevallen door een hond. In een weiland in de buurt troffen de hulpverleners nog twee dode lammetjes aan. Ook raakte één lammetje gewond.

De brandweer heeft de lammetjes uit het water gehaald. De eigenaar van de hond en de hond zijn bekend bij de dierenpoltiie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
optimist (5-5-2023 om 19:39)
@Zeeuw, "als een wolf dat doet, wordt die afgemaakt"....was die opmerking maar waar! Zo te lezen zijn er veel die vinden dat de hond maar een spuitje moet krijgen (vind ik ook trouwens) maar o wee als je een wolf wat aan zou doen...je mag hem zelfs niet verjagen volgens de wet. Er zal eerst iets ernstigs moeten gebeuren, iets met een kind of zo...dan pas zullen de ogen open gaan.
bram goeree (5-5-2023 om 18:40)
De eigenaar van de hond en de hond zijn bekend bij de dierenpoltiie. ik denk dat dit wel genoeg zegt .de hond straffen lost weinig op .dit is de schuld van zijn baas .laat hem alle onkosten maar betalen en daar bovenop nog een fikse boete. die luisern toch niet dus pak ze maar in hun portemonee .
Pietje Puk (5-5-2023 om 15:59)
Is niet voor niks bekend bij de dierenpolitie
joke (5-5-2023 om 14:29)
ook een hond behoord aangelijnd te zijn arme lammetjes .
sat (5-5-2023 om 13:37)
Baasje losloppende hond 1e keer 500E 2e keer 1000E dit is een manier om ze te leeren dit is niet de schuld van de hond
Emergo (5-5-2023 om 11:47)
@Frits "Allemaal zogenaamde dierenvrienden en lid van de PvdD, maar ondertussen"Deze reactie ontbreekt ieder reeel argument maar waarom zou je ook.
Cookie-instellingen beheren