Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 16 km

Vrachtwagen gekanteld op N286 bij Scherpenisse

Toegevoegd: 08-05-2023, 13.08 uur - Update: 08-05-2023, 14.36 uur
Door: Roland de Jong

SCHERPENISSE - Op de Poortvlietsedijk (N286) bij Scherpenisse is maandag aan het einde van de ochtend een vrachtwagen met aardappels gekanteld. Dat meldt de provincie Zeeland.


Het ongeluk gebeurde omstreeks 11.25 uur en werd gemeld bij Poortvliet maar bleek ter hoogte van Scherpenisse te zijn gebeurd. Na de melding werd onder meer de brandweer opgeroepen. De chauffeur van de Spaanse vrachtwagen raakte bij het ongeluk echter niet gewond. De vrachtwagen belandde onderaan de dijk deels op het vrijliggende fietspad. Hier bevonden zich op dat moment gelukkig echter geen personen zodat het al met al dus bleef bij uitsluitend materiële schade.

Vanwege het ongeluk is de N286 ter plekke afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid, zo meldt de provincie Zeeland. Een bergingsbedrijf heeft opdracht gekregen om de vrachtwagen te takelen. Vermoedelijk moet de lading, bestaande uit 23 ton aan zakken met aardappelen, eerst uit de trailer worden gehaald alvorens het gevaarte weer overeind gezet kan worden.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@moeder (9-5-2023 om 08:28)
Leuk en aardig zo'n idee voor een geleiderail, maar dat helpt helemaal niks als een vrachtwagen omvalt. Bovendien gaan de meeste vrachtwagens daar finaal doorheen.
Moeder (8-5-2023 om 14:51)
Gelukkig dat daar geen fietsers reden! Het zou eens tijd worden dat er iets van vangrails geplaatst gaan worden langs de Poortvlietsedijk. Er gebeuren wel vaker zulke ongevallen daar.
Emergo (8-5-2023 om 14:51)
Kan ook een niet oplettende tegenligger geweest zijn.
fietser (8-5-2023 om 13:37)
Gelukkig geen fietser(s) bij betrokken, niet goed opgelet en in de zachte berm terecht gekomen en dan krijg je dit. Materiele schade en veel werk om op te ruimen.
Cookie-instellingen beheren