Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
56 files van totaal 206 km

Brandweer bevrijdt kind uit auto in Oost-Souburg

Toegevoegd: 09-05-2023, 15.20 uur
Het kind is in goede gezondheid aan de moeder overgedragen.
Het kind is in goede gezondheid aan de moeder overgedragen.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Eugène Harthoorn

OOST-SOUBURG – De brandweer heeft dinsdagmiddag in Oost-Souburg een kind bevrijd uit een personenauto. Het kind is gezond aan de moeder overgedragen.


De brandweerlieden van de brandweerpost aan de Stromenweg in Middelburg werden vanmiddag omstreeks 14.40 uur opgeroepen voor een dienstverlening aan de Kanaalstraat in Oost-Souburg. De brandweer kwam zonder spoed ter plaatse.

Ter plekke bleek dat een klein kind opgesloten zat in een personenauto. De brandweer heeft één van de ruiten van de auto verwijderd. Hierop is een man de auto ingeklommen. Vervolgens is het kind door de brandweermannen overgedragen aan de moeder.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arnold (10-5-2023 om 15:58)
Ja hoor, wéér zo'n bijdehandje (mar) die er niet bij was en toch denkt te weten hoe alles gegaan is en hiermee iemand meent te mogen veroordelen zonder enig bewijs. Ook weet dit bijdehandje totaal niet wat het protocol van de brandweer is bij het openbreken van een auto. Mag namelijk niet zonder toestemming van de eigenaar, zolang er geen sprake is van levensbedreigende situatie of stringente medische noodzaak. Het raam is namelijk "ingetikt". Bij een gesloten portier krijg je dit er namelijk niet heel uit en een van de brandweerlieden staat het glas nog bijeen te vegen. As je wilt oordelen op grond van een berichtgeving, lees dan ten eerste wat er staat en óók belangrijk...........opletten wat er NIET staat in een bericht!!!
Walter (10-5-2023 om 13:24)
@mar een auto kun je van binnenuit wel op slot doen zonder sleutel, je kunt het knopje of de portierhandel indrukken zonder sleutel makkelijk indrukken
een Moeder (9-5-2023 om 20:29)
Ik heb die situatie ook al een keer meegemaakt . Nou als je niet by je kindje kan .dat is toch echt vreselyk
mar (9-5-2023 om 20:19)
Denk dat moeder haar kind in de auto had laten zitten, boodschappen was gaan doen en terugkwam toen ze het kind netjes uit de auto hebben gehaald om het niet te laten schrikken. Was het een hond geweest hadden ze het raam wel ingetikt. Zonder sleutel kan de deur niet op slot. Sommige auto's gaat de deur na een poosje in slot, dat kan wel. Maar dat is meestal als je hem ontgrendeld heb en de deur niet open gehad hebt dan sluit ie weer, raar iets. Hoop dat ze haar lesje gehad heeft.
Johan (9-5-2023 om 17:10)
@bert kaiser: Dat zal wel niet hè, anders had ze de auto zelf wel open gedaan. Is veel sneller en goedkoper.......
een Moeder (9-5-2023 om 16:17)
Super trots op die behulpzame brandweer mannen . We kunnen niet zonder.
Cookie-instellingen beheren