Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Bekeuringen uitgedeeld bij verkeerscontrole

Toegevoegd: 10-05-2023, 23.44 uur
Bekeuringen uitgedeeld bij verkeerscontrole
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – Een groep studenten van de politieacademie heeft woensdag een kleinschalige MONO-controle gehouden. Het doel was om afleiding in het verkeer tegen te gaan.


De focus van de verkeerscontrole lag voornamelijk het gebruik van de mobiele telefoon tijdens het besturen van het voertuig. In totaal zijn er 24 mensen bekeurd voor het rijden met een mobiele telefoon in de hand.

Ondanks het feit dat de focus op de afleiding lag zijn er ook nog andere bekeuringen uitgeschreven. Zo werd onder andere vijf keer waargenomen dat een bestuurder te hard reed. Ook werden drie personen betrapt op het rijden zonder autogordel. Eén van de gecontroleerden liet bij de eerste vordering zijn rijbewijs niet zien. Deze heeft een boete gekregen. Verder is er nog iemand bekeurd voor het doorrijden bij een rood verkeerslicht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sjaak (11-5-2023 om 17:28)
Prima actie ! Wij zien zeker 50 ! Fietsers / dag met zo’n telefoon in de hand ! Bekeuren die handel, en liefst de bekeuring naar €500,- brengen.
Peter Quest (11-5-2023 om 15:55)
Thijs, die mogen dat. Al houden ze de halve wereld op met langzaam aan acties. Klagen helpt niet want de vertegenwoordigers van het handhavingsregime voeren enkel de wet uit en wat hen wordt opgedragen. En daar horen opzettelijke vertragers op de weg niet bij. Net zo min als dat je na 19:00 op de A58 gewoon 130 mag rijden. Gaat er eentje links voor je hangen en met 95km/h een vrachtwagen inhalen en jou lekker lopen treiteren omdat je 130 rijdt. Mag ook. Maar je mag geen bumper kleven. Je mag ook niet te hard rijden. Dan moet je er rustig 30min achter blijven hangen met een file van Goes tot Bergen op Zoom. Dus je bent niet de enige die zo`n vertrager loopt te zieken. En wil je hem dan voorbij, dan gaat het gas er ineens op.
Emergo (11-5-2023 om 15:44)
@Thijs Artikel 5 bij 55/u waar je 70 mag kun je wel vergeten.
Toon (11-5-2023 om 14:44)
Het doel van zo'n controle is inderdaad mede het trainen/opleiden van aspirant agenten. Je kunt een algemene controle houden of zoals in dit geval een thema controle. En worden er dan toch andere soorten overtredingen geconstateerd die normaliter bekeuringswaardig zijn dan worden die, uiteraard, meegenomen, zoals dat heen heet. Er is dus niks mis mee. Gewoon een praktijkles in de vorm van (in dit geval) een thema controle. Vroeger werd dit praktisch politie optreden genoemd. Je kunt er vele soorten lessen als thema mee invullen. Het "werkt" op meerdere fronten. Het vak leren en tevens de veiligheid van het verkeer bevorderen.
anton quist (11-5-2023 om 14:40)
over uw snelheid,als ik 12 uur heb gewerkt,ga ik niet 100 km op een eens baans weg rijden,ook ik ben 64 oud,en heb geen race auto,dan gaat uw maar naar zandvoord of uw vertrekt eerder van huis,dank uw
Ewoud (11-5-2023 om 13:51)
Alsof die agenten nooit wat in een vrije tijd flikken.. Betwijfel ten tweede of ze elkaar wel een boete geven als ze een collega in vrije tijd een overtreding zien maken. ..
Cookie-instellingen beheren