Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 6 km

Middelbrand restaurant Korte Kerkstraat Terneuzen

Toegevoegd: 14-05-2023, 16.07 uur - Update: 14-05-2023, 18.13 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - In de Korte Kerkstraat in Terneuzen heeft zondagmiddag brand gewoed bij restaurant De Tollebol. Er is niemand gewond geraakt.


Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) werd omstreeks 15.15 uur ontdekt dat brand woedde in de afzuiginstallatie/schoorsteen van het restaurant. De brandweer kwam met twee blusvoertuigen en een hoogwerker ter plaatse om de brand te bestrijden.

Er stond al snel veel rook in het restaurant. Kort voor 16.00 uur meldde de VRZ dat de brand grotendeels onder controle was, een kwartier later werd ook het sein 'brand meester' gegeven. De brandweer heeft aan de schoorsteen sloopwerkzaamheden moeten verrichten om de brand helemaal uit te krijgen.

De brand heeft zich niet uitgebreid naar de aangrenzende woning, wel is er sprake van rookoverlast, zo meldt de Veiligheidsregio. Stichting Salvage komt ter plaatse om te ondersteunen bij het afhandelen van de schade.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren