Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 12 km

Gewonde bij botsing auto-vrachtwagen Nieuwdorp

Toegevoegd: 15-05-2023, 14.55 uur
Door: Roland de Jong

NIEUWDORP - Op de Europaweg Oost bij Nieuwdorp heeft maandag aan het begin van de middag een botsing plaatsgevonden tussen een personenauto en een vrachtwagen. Eén persoon raakte gewond.


Het ongeluk gebeurde 13.20 uur nabij de kruising met de Luxemburgweg, pal naast het rangeerterrein op Vlissingen-Oost. Door onbekende oorzaak kwamen de vrachtwagen en de personenauto hier met elkaar in botsing waarna de personenauto in een sloot belandde.

Het alarmeringsysteem van de betrokken personenauto trad na het ongeval in werking waarna een zogeheten e-call werd gedaan door de alarmcentrale van Volkswagen. Na de melding van het ongeluk werden naast de politie en de ambulancedienst ook de brandweer en een traumahelikopter opgeroepen. Het traumateam kwam uiteindelijk niet meer ter plaatse. De brandweer werd ingezet om assistentie te verlenen.

Volgens een woordvoerder van de politie liep de bestuurder van de auto letsel op aan het gezicht. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De chauffeur van de vrachtwagen bleef ongedeerd. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de aanrijding.

De weg is vanwege opruim- en bergingswerkzaamheden ter plekke afgesloten tussen de Luxemburgweg en de Borsselsedijk.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rob (15-5-2023 om 19:10)
Klopt helemaal. Een aantal maanden geleden is het niet functioneren van de lichten bij Zeeland Seaports gemeld, helaas zonder resultaat. Misschien gaan ze er nu wel iets aan doen. Hopelijk vallen de verwondingen van de bestuurder van de Volkswagen mee, sterkte.
rudy vermeulen (15-5-2023 om 17:20)
niet verwonderlijk hoor, die stoplichten staan compleet verkeerd afgesteld...de laatste weken bijna elka dag wel een bijna aanrijding omdat het afslaand verkeer groen heeft, en tegelijk het doorgaand verkeer ook
Cookie-instellingen beheren