Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
52 files van totaal 200 km

Bekeurigen bij controle op ‘onveilige’ Hoekseweg

Toegevoegd: 17-05-2023, 08.02 uur
Bekeurigen bij controle op ‘onveilige’ Hoekseweg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HOEK - De politie heeft woensdagochtend meerdere overtreders bekeurd op de Hoekseweg (N682) bij Hoek. De weg werd deze week nog bestempeld als één van de onveiligste N-wegen van het land.


De agenten controleerden naar aanleiding van klachten over veelvuldig te hard rijden op de weg. Vanochtend werden drie forse snelheidsovertredingen geconstateerd. Drie personen reden namelijk meer dan 30 kilometer per uur te hard. De hardrijders kregen allemaal een bekeuring. Er werd ook iemand beboet die het ter plekke geldende inhaalverbod negeerde.

De Hoekseweg werd deze week overigens in een onderzoeksrapport bestempeld als één van de onveiligste N-wegen als wordt gekeken naar het ongevalsrisico. Wanneer wordt gekeken naar het aantal ongevallen en de ongevalsdichtheid is dit overigens niet het geval. In de periode 2017 t/m 2021 vonden op de N682 in totaal twee dodelijke en vijf slachtofferongevallen plaats.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
optimist (17-5-2023 om 19:01)
Het zijn inderdaad niet de wegen die gevaarlijk zijn, maar diegenen die alle verkeersregels aan hun laars lappen, en gewoon doen waar ze zelf zin in hebben. En dat niet alleen in Zeeuws Vlaanderen, ook op Walcheren is dat zo. In Zoutelande geldt 30 km voor het hele dorp. Velen rijden gemakkelijk 60-70, en als je verkeer van rechts bent, krijg je geen voorrang. Maar ja... er wordt ook nooit gehandhaafd.
Nel (17-5-2023 om 17:56)
Fietser, een dikke duim je slaat precies de spijker op zijn kop!!!
fietser (17-5-2023 om 13:24)
Het gaat hier om 1 stuk weg. Mensen met de auto hebben altijd haast lijkt wel. Daarbij is nu de Speedpedelec gekomen en die maken het weer onveilig op de fietspaden en zo blijven we bezig. Idd er zijn veel meer plekken. Zelfs waar ze 100km/u mogen rijden, daar gaan ze dan ook weer 120 rijden. De wegen zijn NIET gevaarlijk, zijn de mensen die de voertuigen besturen die verkeerd bezig zijn. Iedereen kan een foutje maken. Zonder ongevallen zal het nooit worden, maar een beetje respect op de weg zou toch wel fijner zijn.
Johan (17-5-2023 om 12:34)
De ongevallen worden niet veroorzaakt door de automobilisten die nuchter zijn en braaf 80 of stout 90 km/u rijden. Ongevallen worden veroorzaakt door dwazen die onder invloed verkeren van drank en of drugs en die als waanzinnigen tekeer gaan in de auto. Op zulke mensen kun je de weg niet aanpassen en voor hen moet je de maximaal toegestane snelheid niet verlagen. Daar trekken zij zich toch niets van aan en de brave burger heeft alleen maar last van die snelheidsverlaging.
Jacob (17-5-2023 om 11:00)
Er zijn meer plaatsen zoals de parralelwegen
Nel (17-5-2023 om 09:54)
Veelvuldig te hard rijden, inhalen ondanks de doorgetrokken streep, wat is er op deze weg nu gevaarlijk, de weg of de automobilisten? De weg is niet gevaarlijkde mens op deze weg wel!!!
Cookie-instellingen beheren