Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 9 km

Filmpje in zaak Laveist mogelijk toegevoegd aan dossier

Toegevoegd: 19-05-2023, 17.34 uur
Bloemen op de plek waar Laveist vorig jaar om het leven kwamen.
Bloemen op de plek waar Laveist vorig jaar om het leven kwamen.
© Foto: Remi Mesu
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de rechtbank in Middelburg gevraagd om aan het dossier rond de gewelddadige dood van Rainée Laveist in Vlissingen een filmpje van de verdachte toe te voegen. Kort nadat maandag de strafeis bekend was gemaakt, dook de bewuste video op. De verdachte reageert in de film op de strafeis van het OM.


Laveist werd in september vorig jaar neergestoken tijdens het Kickoff Festival in Vlissingen, bedoeld voor studenten van University College Roosevelt, de hogeschool HZ en mbo-school Scalda. Tegen elf uur 's avonds kreeg de politie een melding van een steekpartij en trof daar het zwaargewonde slachtoffer aan. Laveist overleed ter plaatse.

In de zaak eiste het OM afgelopen maandag anderhalf jaar cel en jeugd-tbs tegen de 17-jarige verdachte. Kort na de eis dook op social media een filmpje op waarop de verdachte was te zien in de jeugdgevangenis waarin hij verblijft. De verdachte wekte de indruk de eis niet serieus te nemen. Het OM liet eerder al weten dat het filmpje van weinig respect getuigde richting de nabestaanden van Rainée, nu verzoekt het OM de rechtbank dus de video toe te voegen aan het dossier.

"Het OM vindt het belangrijk dat de rechtbank kennis neemt van het filmpje, zodat het kan worden meegenomen in de beoordeling van de zaak. Het OM meent dat dit nader inzicht geeft in de houding en de persoon van de verdachte. Een verzoek om het filmpje toe te voegen aan het dossier is vandaag aan de rechtbank gedaan", zo laat het Openbaar Ministerie weten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nick (21-5-2023 om 11:18)
@Emergo. En hoeveel duizenden criminelen zijn er jaarlijks verantwoordelijk voor het doden van tientallen politieagenten? De Verenigde Staten heeft ruim 330 miljoen inwoners. Dan valt 1500 nog mee lijkt me. Daarbij is het in de meeste staten toegestaan om een vuurwapen te dragen en dat vraagt om een andere benadering(lees: voorzichtiger) van een verdachte. Die doden vallen niet bij een gewone verkeerscontrole maar doorgaans bij een vuurgevecht met de politie. Daar kiezen de verdachten dus vaak zelf voor. Jij doet overkomen alsof de politie maar lukraak begint te schieten op mensen omdat ze er die dag zin in hebben. Je moet het wel in de juiste context zien.
De slachter (20-5-2023 om 17:16)
Gewoon 50 jaar opsluiten en zodra hij vrijkomt aan de haaien voeren. Zo'n reactie, dan ben je niks waard jammer datde doodstraf niet bestaat in zo'n achterlijk braaf land als Nederland waar agenten nog vervolgd worden als ze schieten
Emergo (20-5-2023 om 16:18)
@De skachter Je ruilyt het zio te lezen voor amrikaanse toestanden waar de politie jaarlijks goed is voor ca 1500 doden ? Enige mate van verstandig denken is nooit weg.
De slachter (20-5-2023 om 14:46)
Gewoon 50 jaar opsluiten en zodra hij vrijkomt aan de haaien voeren. Zo'n reactie, dan ben je niks waard jammer datde doodstraf niet bestaat in zo'n achterlijk braaf land als Nederland waar agenten nog vervolgd worden als ze schieten
Jo (20-5-2023 om 07:49)
Deze gast moet je naar het front sturen in Oekraïne als kannon voer die idioot
Ik (20-5-2023 om 07:17)
Zo'n gestoorde nooit meer vrij laten,hij heeft geen geweten . Zodra hij vrij komt doet hij het weer.
Cookie-instellingen beheren