Weerbericht:
Zonnig, in het zuidoosten meer bewolking en kleine kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
85 files van totaal 328 km

Zeven arrestaties Vlissingen-Oost: vermoedelijk uithalers

Toegevoegd: 20-05-2023, 12.47 uur
De verdachten werden op twee momenten aangehouden.
De verdachten werden op twee momenten aangehouden.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

NIEUWDORP - De vier personen die vannacht werden aangehouden op bedrijventerrein Vlissingen-Oost bij Nieuwdorp zijn vermoedelijk zogenaamde uithalers. Eerder deze week werden ook al vermoedelijke uithalers aangehouden. Dat meldt de politie.


In de nacht van donderdag op vrijdag betrapten douaniers rond 02.00 uur drie mannen bij een hek van een bedrijf aan de Italiëweg. Bij het zien van de douanebeambten stapten de mannen in een auto. Ze ontkwamen echter niet aan een controle. Omdat de mannen niet konden uitleggen wat ze bij het hek deden, werden ze aangehouden. De mannen, een 44-jarige Pool, een 43-jarige man uit Den Haag en een 44-jarige man uit de Dominicaanse Republiek, worden verdacht van een poging om zich toegang te verschaffen tot een afgesloten haventerrein en van overtreding van de Opiumwet. De auto waarin ze reden is voor onderzoek in beslag genomen.

Vannacht was het raak bij de Finlandweg. Hier zagen oplettende bewakers dat er mensen op het afgesloten terrein liepen. Na een zoektocht waarbij ook hondengeleiders werden ingezet, konden op het terrein drie mannen worden aangehouden. Het gaat om een 20-jarige man uit Ridderkerk, een 20-jarige man uit Rotterdam en een 20-jarige man uit Ter Apel. Een motoragent trof bij de Tweede Weg in Nieuw- en Sint Joosland in een auto een vierde verdachte aan. Ook deze verdachte, een 19-jarige man uit Rotterdam, is aangehouden. De auto waarin hij zat is voor onderzoek in beslag genomen. Volgens de politie waren ook deze vier verdachten vermoedelijk op zoek naar in zeecontainers verstopte drugs: zogenoemde uithalers.

Sinds 1 januari 2022 maakt de uithalerswet het mogelijk om uithalers niet alleen een boete maar ook een gevangenisstraf op te leggen. “Vroeger kregen uithalers alleen een boete en stonden ze soms al de volgende dag opnieuw in de haven. Met de nieuwe wet lopen mensen die vermoedelijk uithaler zijn het risico op een gevangenisstraf. Ook als ze geen drugs bij zich hadden toen ze gearresteerd werden”, zo legt de politie uit.

Alle aangehouden verdachten zitten nog vast. Het onderzoek loopt nog.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (20-5-2023 om 14:26)
Prop ze maar in een donker hol.
Cookie-instellingen beheren