Weerbericht:
Zonnig, in het zuidoosten meer bewolking en kleine kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
26 files van totaal 97 km

Vier mannen aangehouden voor witwassen en overtreden Opiumwet

Toegevoegd: 20-05-2023, 14.45 uur
Vier mannen aangehouden voor witwassen en overtreden Opiumwet
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

BORSSELE - De politie heeft vrijdagmiddag op de Westerscheldetunnelweg (N62) bij Borssele vier Amsterdammers aangehouden. Het viertal wordt verdacht van witwassen en het overtreden van de Opiumwet.


De mannen hadden op de A58 de aandacht van de politie getrokken omdat ze in een opvallende, dure huurauto met Duitse kentekenplaten reden. Uit onderzoek bleek dat bestuurders van deze auto zich de afgelopen tijd meerdere malen schuldig hadden gemaakt aan asociaal rijgedrag. De agenten besloten daarop de auto plus de inzittenden te controleren. Dat gebeurde rond 16.30 uur bij het tolplein van de Westerscheldetunnel.

Tijdens de controle roken agenten een sterke henneplucht. De agenten controleerden ook de vier Amsterdammers en ontdekten daarbij dat zij grote geldbedragen bij zich hadden. Enkele mannen hadden bovendien drugs (hennep en hasj) bij zich. Ook in de auto trof de politie geld en drugs aan. Het gaat volgens de politie in totaal om bijna 15.000 euro aan cash en ongeveer 45 gram drugs. Het geld en de verdovende middelen zijn in beslag genomen. De mannen, 18, 20 (2x) en 21 jaar oud, zijn voor onderzoek en verhoor in de cel gezet en zitten nog vast.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (20-5-2023 om 19:52)
18, 30 en 22 jaar. Ze zitten in de juiste kringen. Lost zichzelf wel op hoop ik.
Loes (20-5-2023 om 16:26)
Ze wilden net als in de film...alleen in de realiteit is dat het nooit lukt.
Cookie-instellingen beheren