Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
16 files van totaal 46 km

Grote brand fabriek Cargill Sas van Gent

Toegevoegd: 21-05-2023, 03.36 uur - Update: 21-05-2023, 04.02 uur
Door: Roland de Jong

SAS VAN GENT - In een fabrieksgebouw op het terrein van Cargill aan de Nijverheidsstraat in Sas van Gent heeft in de nacht van zaterdag op zondag een uitslaande brand gewoed. De brandweer schaalde op naar grote brand.


Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) ontstond de brand rond 01.55 uur toen in een zetmeeldroger een stofexplosie plaatsvond. De stofexplosie zorgde voor een steekvlam die op haar beurt een uitslaande brand veroorzaakte. Omdat de zetmeeldroger zich op de tweede verdieping van het fabrieksgebouw bevond, was deze lastig bereikbaar voor de brandweer.

Personeel van Cargill legde het proces stil zodat de brand effectief bestreden kon worden. Bij de bestrijding van de brand werden drie blusvoertuigen en een hoogwerker ingezet. Rond 03.10 uur kon de officier van dienst van de brandweer het sein 'brand meester' geven. Twintig minuten later kon de inzet worden afgebouwd.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Drica (21-5-2023 om 11:03)
En ik lees nergens dat er rookoverlast was en dat ramen en deuren gesloten moesten worden. Zijn er nog vreemde stoffen vrijgekomen en heeft de brandweer metingen gedaan? Maar ja die fabriek stinkt altijd al maar hier in Sas maakt dat niet uit he?
Cookie-instellingen beheren