Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
31 files van totaal 135 km

Overtreders betrapt bij grote politiecontrole Terneuzen

Toegevoegd: 21-05-2023, 12.09 uur
De politie betrapte en bekeurde verschillende overtreders.
De politie betrapte en bekeurde verschillende overtreders.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Bij het busstation aan de Buitenhaven in Terneuzen heeft de politie zaterdagavond 30 bekeuringen uitgedeeld. Ook werden meerdere personen betrapt op het rijden onder invloed.


Tussen zaterdagavond 20.00 uur en zondag 02.00 uur werden in totaal ruim 400 blaastesten afgenomen. Drie personen bleken onder invloed van alcohol te rijden. Twee personen bleken onder invloed van verdovende middelen te rijden. Tijdens de controle trof de politie ook een zogenoemd spookvoertuig aan. Dit werd in beslag genomen.

Verder hielden de agenten iemand aan die nog DNA moest afstaan. Tot slot schreven ze in totaal 30 bekeuringen uit voor uiteenlopende zaken zoals het rijden zonder geldig rijbewijs, het weigeren van een speekseltest en het rijden zonder geldige verzekering. Er werden ook boetes uitgedeeld vanwege de staat van de gecontroleerde voertuigen. Zo hadden auto’s te gladde banden, te donkere ramen en niet goed werkende verlichting.

Tijdens de controle bleek ook dat een automobilist met een boottrailer te rijden terwijl die niet aan de gestelde eisen voldeed. De losbreekreminrichting was niet op de juiste wijze bevestigd, zo meldt de politie. Overigens kon niet alleen gemotoriseerd verkeer op de aandacht van de controleurs rekenen. Ze bekeurden ook een fietser die zonder verlichting reed.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (22-5-2023 om 13:27)
prima actie .dat mag veel meer gebeuren .zeker om mensen van de weg te halen die gezopen hebben .dat zijn potentiële moordenaars .
Michel (21-5-2023 om 17:17)
Heel goed werk van de Politie, moeten ze veel meer doen. Aanpakken die aso's, wordt tijd dat zulk tuig van de weg verdwijnt
PiPo (21-5-2023 om 16:29)
Ze zouden eens inplaats van daar controle doen, door de dorpskernen rijden met een anpr scanner en dan zien hoeveel arbeidsmigranten rond rijden met hun thuisland kenteken terwijl ze wel ingeschreven staan in NL. Denk dat ze aardig wat belasting en import heffing kunnen binnen halen.
Sjaak (21-5-2023 om 13:03)
Super goede actie, moeten ze meer doen. En meer in burger controleren, dan pak je nog meer asso’s op de weg.
Cookie-instellingen beheren