Weerbericht:
Zonnig, in het zuidoosten meer bewolking en kleine kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
19 files van totaal 70 km

Weer vermoedelijke uithalers aangehouden

Toegevoegd: 21-05-2023, 12.37 uur
Weer vermoedelijke uithalers aangehouden
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

NIEUWDORP - Voor de derde nacht op rij heeft de politie mensen aangehouden die zich op en nabij een bedrijventerrein aan de Finlandweg in Nieuwdorp bevonden. Het gaat om vijf mannen. Ook deze personen zijn volgens de politie vermoedelijk zogenoemde uithalers: mensen die op pad worden gestuurd om drugs uit containers te halen op een haventerrein.


Beveiligingsmedewerkers zagen rond 01.30 uur verdachte personen op het bedrijfsterrein. De politie stelde vervolgens samen met de douane een nader onderzoek in. Hierbij werd ook een hondengeleider ingezet. Op de Binnendijk in Nieuw- en Sint Joosland zagen agenten vervolgens een auto staan. De man die bij de auto stond probeerde bij het zien van de politieagenten nog weg te duiken, maar dat was tevergeefs. Deze verdachte, een 22-jarige man uit Capelle aan den IJssel, is aangehouden. Zijn auto is voor onderzoek in beslag genomen.

Twee andere mannen probeerden vanaf het bedrijfsterrein aan de politie te ontkomen. Het gaat om een 15-jarige verdachte en een 23-jarige verdachte, beiden afkomstig uit Rotterdam. Ook zij zijn aangehouden. De arrestatie van de overige twee verdachten gebeurde niet in havengebied Vlissingen-Oost, maar in Rotterdam.

Verlopen APK
Kort voordat de melding over de insluipers bij de politie binnenkwam, hadden surveillerende politiemensen op de Engelandweg in Ritthem een auto zien rijden. Omdat bleek dat de APK van de auto was verlopen, controleerden de agenten op de Middelburgse Schroeweg (N254) de auto plus de twee inzittenden. Hierna mochten de inzittenden, Rotterdammers van 21 en 28 jaar oud hun weg vervolgen.

Kort na de aanhouding van de drie vermoedelijke uithalers bleek uit politieonderzoek dat de twee gecontroleerde mannen ook iets te maken hadden met het incident op het haventerrein. De Zeeuwse agenten namen daarom contact op met hun collega’s van de Landelijke Eenheid, die hierop uitkeken naar het tweetal en hun auto. Dit leverde niet meteen iets op maar later die nacht zagen agenten de auto over de A29 richting Rotterdam rijden. Op de Tjalklaan in Rotterdam kon het voertuig aan de kant worden gezet waarna de twee eerder gecontroleerde mannen ook konden worden ingerekend.

Het aangehouden vijftal is voor verder onderzoek en verhoor in de cel gezet. Met de aanhouding van deze vijf verdachten komt het totale aantal aanhoudingen van uithalers dit Hemelvaartweekend op 12. In de nacht van donderdag op vrijdag werden twee mannen aangehouden bij een bedrijf aan de Italiëweg, in de nacht van vrijdag op zaterdag werden in totaal vijf arrestaties verricht.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henky (21-5-2023 om 17:17)
Tja als de vraag naar coke hoog is dan zijn er veel van die jonge gasten op pad ,en in de avond en in de nacht ,maar waarom kunnen we die boten niet voor anker laten liggen en dan controleren met honden en als ze wat vinden ,dan zeg je we kunnen je helaas niet lossen en dan gelijk op de zwarte lijst voor die rederij want die zijn tenslotte verantwoordelijk voor hen vracht ,maar er is goed werk gedaan om deze gasten te pakken .
Loes (21-5-2023 om 13:24)
Een 15 jarige erbij, dat is al een gezonde kwestie.
Johan (21-5-2023 om 13:22)
De kans is dus levensgroot dat er in Nieuwdorp een container met drugs staat. Is die ook al gevonden?
Cookie-instellingen beheren