Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

'Uithalers zochten mogelijk reeds onderschepte cocaïne'

Toegevoegd: 21-05-2023, 20.24 uur - Update: 21-05-2023, 20.28 uur
De politie hield de afgelopen dagen meerdere personen aan.
De politie hield de afgelopen dagen meerdere personen aan.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

NIEUWDORP - De twaalf (vermoedelijke) uithalers die de afgelopen dagen werden aangehouden in havengebied Vlissingen-Oost, waren mogelijk op zoek naar inmiddels door de Belgische douane onderschepte cocaïne. Dat meldt de politie.


De politie meldt zondagavond dat inmiddels uit onderzoek is gebleken dat de Belgische douane eerder deze week tijdens een reguliere controle een partij van ongeveer 50 kilo heeft onderschept. "Mogelijk waren de uithalers het afgelopen weekend op zoek naar deze container, die de afgelopen dagen op het haventerrein in Vlissingen stond", aldus een politiewoordvoerder.

Uithalers zijn personen die op verschillende manieren toegang proberen te krijgen tot terreinen van containerterminals. "Ze moeten verdovende middelen, vaak cocaïne, halen uit zeecontainers die naar Nederland zijn verscheept en vervolgens buiten het terminalterrein brengen. De afgelopen dagen werden in totaal twaalf van zulke (vermoedelijke) uithalers gearresteerd.

In de nacht van donderdag op vrijdag werden drie mannen aangehouden nadat verdachte activiteiten waren gezien bij het hek van een bedrijf aan de Italiëweg. De nacht erop werden in totaal vijf personen aangehouden nadat beveiligingsmedewerkers personen hadden zien lopen op het terrein van een bedrijf aan de Finlandweg.

Afgelopen nacht was het voor de derde keer raak: toen werden verspreid over meerdere locaties in totaal nog eens vijf verdachten ingerekend. De jongste verdachte is 15 jaar oud.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (22-5-2023 om 15:21)
Heerlijk bericht dit. Zijn ze letterlijk opgepakt voor drugs wat er niet meer was. Deze uberkneusjes volgen ook de nieuwe ontwikkelingen niet omdat ze tegenwoordig stuk voor stuk worden gepakt met drones.
Cookie-instellingen beheren