Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Woning Spoorlaan Krabbendijke gesloten vanwege hennepvondst

Toegevoegd: 22-05-2023, 17.59 uur
Woning Spoorlaan Krabbendijke gesloten vanwege hennepvondst
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

KRABBENDIJKE - Burgemeester Van Egmond heeft maandag een woning in Krabbendijke gesloten wegens overtreding van de Opiumwet. Het betreft een sluiting van een pand aan de Spoorlaan voor de duur van drie maanden.


In de woning werd op 6 april van dit jaar een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden er in de woning 186 hennepplanten aangetroffen. Deze planten zijn vernietigd.

De sluiting is gebaseerd op basis van artikel 13b van de Opiumwet (ook wel Wet Damocles) genoemd en het bijbehorende gemeentelijke Damoclesbeleid. In dit beleid is vastgelegd hoe wordt omgegaan met het aantreffen van een handelshoeveelheid soft- of harddrugs en strafbare voorbereidingshandelingen in het kader van de Opiumwet in een woning of lokaal. “Wij vinden het belangrijk dat onze inwoners kunnen vertrouwen op een veilige woonomgeving. Het telen van hennep en de handel in softdrugs past daarin niet”, aldus burgemeester Van Egmond.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren