Weerbericht:
Zonnig, morgen in het zuidoosten meer bewolking. Meest droog
Verkeersinformatie:
52 files van totaal 235 km

Arrestaties voor betrokkenheid bij mensensmokkel

Toegevoegd: 23-05-2023, 11.25 uur
Arrestaties voor betrokkenheid bij mensensmokkel
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

VLISSINGEN/GOES -De Koninklijke Marechaussee heeft deze week drie verdachten aangehouden voor het voorbereiden van mensensmokkeltransporten. Twee van de aanhoudingen vonden in Zeeland plaats.


Een rechercheteam van de Marechaussee in Hoogerheide startte in januari van dit jaar een onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie Zeeland West-Brabant nadat informatie was ontvangen dat bussen van verhuurbedrijven werden gebruikt voor mensensmokkel. In die bussen zouden nautische materialen worden vervoerd naar Frankrijk, om daarmee migranten de oversteek via het Kanaal naar Engeland te laten maken. De transporten vonden vermoedelijk plaats in de zomer van 2022. 

Deze week heeft de politie dir verdachten aangehouden. De aanhoudingen vonden plaats in Ede, Vlissingen en Goes. De aangehoudenen zijn twee mannen van 24 jaar en een vrouw van 21 jaar oud. De recherche van de Marechaussee doet verder onderzoek naar de aangehouden verdachten en die incidenten. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren