Weerbericht:
Vandaag bewolkt. Op veel plaatsen droog, plaatselijk motregen
Verkeersinformatie:
Geen files

Bruinvis aangespoeld op badstrand Vlissingen

Toegevoegd: 19-01-2003, 11.46 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

VLISSINGEN - In Vlissingen is vrijdag een bruinvis aangespoeld.

Toen hoofd-strandwacht Albert Dijkstra arriveerde was het dier pas overleden. Het dier was waarschijnlijk ongeveer 5 jaar oud. Volgens Albert Dijkstra geeft het aanspoelen van bruinvissen en dolfijnen in Zeeland hoop: er zijn dus nog behoorlijk wat diersoorten in de Zeeuwse wateren.

Afgelopen jaar spoelden langs de Zeeuwse kust in totaal 29 bruinvissen en andere dolfijnsoorten aan. In 2002 spoelden volgens de Eerste Hulp Bij Zeezoogdieren zo'n 16 dode bruinvissen aan.

Het dier dat vrijdag aanspoelde was ongeveer 1,20 meter lang en was nog niet helemaal volgroeid: ze worden meestal tot 2,00 meter. De aangespoelde bruinvis zal onderzocht worden in Naturalis in Leiden.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren