Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Woning Noordstraat Sas van Gent gesloten na drugsvondst

Toegevoegd: 25-05-2023, 09.30 uur
Woning Noordstraat Sas van Gent gesloten na drugsvondst
© Foto: Gemeente Terneuzen
Door: Eugène Harthoorn

SAS VAN GENT - Burgemeester Erik van Merrienboer sloot in mei een woning in Sas van Gent in verband met drugsovertredingen. Er werd eerder dit jaar drugs in de woning aangetroffen.


 Op 3 mei werd de woning in de Noordstraat in Sas van Gent gesloten. Op 19 januari jl. werden hier ruim een kilo hard- en softdrugs en een groot bedrag aan contant geld aangetroffen. De woning is voor drie maanden gesloten.

 De bestuurlijke maatregel is genomen op basis van artikel 13b Opiumwet en het gemeentelijke Damoclesbeleid. De burgemeester kan een pand sluiten na het aantreffen van een handelshoeveelheid drugs. Het doel is om een einde te maken aan de situatie (aanloop) en herhaling te voorkomen. Via deze maatregel treedt de burgemeester ook op tegen het brandgevaar dat door illegale kwekerijen wordt veroorzaakt.

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kamper (26-5-2023 om 15:08)
Het is volgens mij juist een schande voor mensen die een woning zoeken, niet voor de dealer o.i.d. Drica volgens mij moet je echt beter lezen en niet lezen wat je wil lezen. Probeer eens als net gescheidene, student, etc. 3 maanden lang een woning te zoeken terwijl er eentje met stoere taal is verzegeld, staat het voor een "afschrikkend effect" leeg. Overigens help je er de nieuwe buren van die dealer ook niet mee, begint ie gewoon opnieuw. Probleem over de schutting gooien. Blinde haat brengt je nergens hoor. Maakt de wereld beter en wonen mooier dat Damocles.
Jep (26-5-2023 om 12:46)
Ik woon liever naast een wietkwekerij dan naast een aso familie die de halve buurt terroriseer. Blijkbaar erg moeilijk om ze er uit ge gooien, die tokkie asso's das pas echt overlast. En qua veiligheid, voor zover er cijfers over te vinden zijn, blijken keukenbranden en zonnepaneel gerelateerde branden veel meer voor te komen dan een wietkwekerij die afbrand. Het is nu met een kanon op een mug schieten. De grote jongens blijven nu vaak buiten schot en de kleine uitvoerder is de pineut en staat op straat. Legaliseren alles dan kan de justitiële macht zijn tijd nuttiger besteden, en komt er ook extra belasting over de softdrugs binnen. Sorry niet allemaal politiek correct, maar zoals het nu is ingeregeld werkt het duidelijk niet.
Drica (26-5-2023 om 10:22)
@Linda: je toeter klinkt als een hol vat. Hoe kan sluiting voor 3 mnd en het beeindigen van het huurcontract zorgen voor woningnood of armoe van de eigenaar/verhuurder? De woning komt zo gewoon vrij voor iemand op de wachtlijst die hopelijk zijn of haar verstand gaat gebruiken.. Ik heb geen medelijden met het soort dat jij verdedigd . Wie zn billen verbrand moet lekker op de blaren zitten.
Linda (25-5-2023 om 13:56)
Drugs in de woning = huurcontract bijna altijd beëindigd, woning op slot voor 3 maanden. En anders wel problemen met de bank. Vindt u dit redelijk voor wie wel een woning nodig heeft? En anders de verhuurder die zonder inkomsten zit toen boven de snackbar in Vlissingen. Denkt u dat een stapel stenen gaat leren van die criminaliteit of anders de huisbaas of iemand anders wel? Het is wensdenken en vererergt de woningnood. Of denk aan dat geval van de medicinale cannabis. Keuze voor drugs, gaat u dat uitleggen aan de inwonende kinderen of partner die van niks weten. Dit is onmenselijk, niet voor de crimineel maar voor iedereen die wel fatsoenlijk wil wonen. Het is goedkoop populisme, bij drugs altijd makkelijke stok om mee te slaan.
Emergo (25-5-2023 om 11:28)
@Linda Zo te lezen haal je war dinen door elkaar. Drugs in welke vorm dan ook komen die een woning ingewaaid, daar is een keuze voor gemaakt. Wat dirt met het zoeken naar een woning te maken heeft is mij een raadsel en dat verhaal over de haven al helemaal.
Drica (25-5-2023 om 11:26)
Als je in deze branche begint of al een gevorderde bent, dan weet je dat je dit risico loopt. Het gevolg is niet de schuld van de burgervader of anderen die hun taak uitvoeren. Het risico zit erin dat de bewoner(s) na deze sluiting ook nog uitgezet worden door de verhuurder indien het een huurpand betreft. Ik zou ook wel wat ruimer in mn slappe was willen zitten maar ik ken mezelf en weet dat ik geen lef heb en zulke spanning aankan. Nog ff en het container huizen programma zal een heel dorp worden. @ Linda: de bananendozen exporteurs en ontvangers lossen het probleem onderling op en steeds vaker zijn ze hun verderfelijke waar eerder dan gedacht kwijt aan de wettelijke opsporingsmethoden. Risico van hun gekozen vak.
Cookie-instellingen beheren