Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 16 km

Zoekactie naar kitesurfer bij Brouwersdam

Toegevoegd: 31-05-2023, 15.02 uur
Door: Roland de Jong

SCHARENDIJKE - Bij de Brouwersdam tussen Scharendijke en Ouddorp is woensdagmiddag gezocht na een melding dat op de Noordzee een kitesurfer in problemen was geraakt.


Volgens een woordvoerder van de politie werd rond 12.40 uur werd door een buitenlandse toerist gemeld dat hij enkele honderden meters uit de kust iemand aan een zwarte kite had zien hangen. Hierop werd een zoekactie op touw gezet waaraan onder meer de KNRM-reddingboten van Neeltje Jans en Ouddorp deelnamen. De Kustwacht zette een SAR-helikopter in. Politieagenten zochten vanaf de wal.

Inmiddels is in het water kite-uitrusting door de KNRM aangetroffen. Een persoon is echter (nog) niet aangetroffen. Voor zover bekend zijn er geen vermissingen gemeld. Voorlopig wordt echter wel doorgezocht.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren