Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
82 files van totaal 324 km

Veiligheidsregio schaalt op: hoge uitbreidingskans van natuurbranden

Toegevoegd: 01-06-2023, 13.40 uur
Veiligheidsregio schaalt op: hoge uitbreidingskans van natuurbranden
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Reinoud Hiemstra

MIDDELBURG - De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) heeft op donderdagmiddag het risico op uitbreiding van natuurbranden verhoogd naar 'hoog risico'. Er wordt gevraagd om extra alert te zijn op het ontstaan van natuurbranden.


"De meeste natuurbranden ontstaan omdat mensen onvoorzichtig zijn met vuurkorven, barbecues of het weggooien van een sigaret", laat de VRZ weten. Soms worden branden aangestoken. Maar ook door de natuur zelf kan brand ontstaan, bijvoorbeeld door een blikseminslag. De Veiligheidsregio (VRZ) geeft enkele tips over wat je moet doen als je een natuurbrand tegenkomt.

Mocht je een natuurbrand tegenkomen moet je hulp niet afwachten maar van de brand wegvluchten naar openbare wegen of een bebouwde kom. Daarnaast is het verstandig dwars op de brand te lopen. Help tijdens je vlucht ook mensen en kinderen naar een veilige plek. Bel daarna 112 en geef de locatie van de brand zo precies mogelijk door, let hierbij op herkenningspunten en volg de aanwijzingen van de hulpverleners op.

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren