Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 46 km

Man (25) uit Vlissingen gezocht wegens schietincident Tilburg

Toegevoegd: 01-06-2023, 14.15 uur - Update: 01-06-2023, 16.52 uur
De politie verspreidde deze foto van de man.
De politie verspreidde deze foto van de man.
© Foto: Politie
Door: Reinoud Hiemstra

VLISSINGEN - De politie is op zoek naar Delano Minguel Holder (25) uit Vlissingen. Hij wordt verdacht van het neerschieten van een man op zondag 14 mei op het Bart van Peltplein in Tilburg.


Op de bewuste 14 mei reed een automobilist rond 18.30 uur met zijn auto het parkeerterrein van een winkelcentrum op. Nadat de auto geparkeerd was, stapten twee personen in de auto. Daarna ging het mis. "Een man stapte uit de auto en schreeuwde: 'Vuurwapen, vuurwapen'", zo zegt de politie.

Meteen na het geschreeuw werd een man in zijn been geschoten. Hij strompelde al schreeuwend van de pijn over het parkeerterrein en vroeg omstanders de hulpdiensten te bellen. Kort na de schietpartij hield de politie twee personen aan vanwege hun mogelijke betrokkenheid. Eén van die arrestaties vond plaats in Goes.

Uit nader onderzoek is volgens de politie gebleken dat de 25-jarige Holder de mogelijke schutter was. Daarom doet zij de volgende oproep: "Weet je waar Delano Minguel Holder verblijft? Benader hem dan niet zelf. Bel met 0900-8844 of geef je tip door via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren