Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Burgernet stopt met Twitter en SMS-berichten

Toegevoegd: 02-06-2023, 14.55 uur
Burgernet stopt met Twitter en SMS-berichten
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - Burgernet zal binnenkort alleen nog via de app berichten versturen over zoekacties. De meldingen via sms en spraakberichten komen daarmee te vervallen.


Burgers die de politie willen helpen bij onderzoeken en zoekacties ontvangen via Burgernet naar keuze app-, sms- en spraakberichten. Vanaf september wordt de communicatie beperkt tot de app.Nog lang niet iedereen die berichten van Burgernet ontvangt, is overgestapt op de app-service. In 2022 hadden 1,3 miljoen burgers de app op hun telefoon. Maandelijks komen er zo’n 15.000 deelnemers bij. In september krijgt iedereen die nu nog op andere manieren deelneemt, nogmaals een sms met het verzoek om de app van Burgernet te installeren.

De politie laat weten dat er meerdere voordelen zitten aan het gebruik van de app. Zo kan er na toestemming veel gerichter een bericht worden verstuurd naar mensen binnen een bepaald gebied. Verder is er geen sprake van een maximaal aantal tekens. Verder kunnen er ook foto’s en video’s worden gedeeld.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Huisje (4-6-2023 om 14:44)
Jammer, ik ga geen app downloaden. SMS werkte prima. Slechte zaak!
albert (3-6-2023 om 23:28)
Jammer dan, ik ga er geen app voor downloaden. Dan maar geen burgernet meer.
Jac (3-6-2023 om 13:05)
Simpel, betrouwbaar en een groot bereik is blijkbaar niet goed genoeg, zal de nieuwe generatie wel wezen met hun blind vertrouwen in de nieuwe niet zo betrouwbare techniek en de eeuwige update race van de app's.
harogo (3-6-2023 om 08:35)
Waarom denken ze tegenwoordig toch altijd dat iedereen een smartphone heeft? Ik heb er geen dus voor mij is het makkelijk, ik heb niet te kiezen, dan maar geen sms van burgernet.
Marieke (2-6-2023 om 22:53)
Ook ik vind het een belachelijke actie. Alarmpalen moeten ook al weg. Leuk hoor, alles op je telefoon maar niet iedereen heeft of wil dat. Of heeft een internetabonnement. Er zijn er nog zat die alleen op wifi zitten. De politie wil toch zoveel mogelijk mensen bereiken? Doe dan gewoon én de app én bellen én sms. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn? Het lijkt me eerder dat het om geld gaat. Puur bezuinigen. Net als bij die alarmpalen. Leuk dat NL-Alert maar ook dat heeft niet iedereen. Beter alle twee dan één van beiden.
Emergo (2-6-2023 om 19:13)
@Wen Als die phone op debn duur zo vol zit kan iets belangrijks er nog wel bij en de rest misschien iets worden opgeschoond ?
Cookie-instellingen beheren