Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Politie treft wapens aan na melding conflict

Toegevoegd: 03-06-2023, 09.59 uur - Update: 03-06-2023, 10.20 uur
De aangetroffen wapens zijn in beslag genomen.
De aangetroffen wapens zijn in beslag genomen.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

HULST - De politie heeft in een pand in het centrum van Hulst diverse wapens in beslag genomen naar aanleiding van een melding van een conflict. Tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt. De 58-jarige man is aangehouden.


De politie werd op zaterdag 3 juni rond 3.20 uur gewaarschuwd omdat er een ruzie gaande zou zijn. Ze troffen vervolgens drie mannen aan die mogelijk een conflict met elkaar hadden. Toen bleek dat er in het pand mogelijk wapens aanwezig waren, werd het pand doorzocht. Daarbij vonden agenten onder andere een kruisboog, een 4.5 mm lucht-/veerdruk buks, een machete, een stroomstootwapen, een 9mm knalpistool, een 8mm knalpistool en een 8mm Flobert-geweer.

Volgens de politie waren de wapens voor afdreiging geschikt. De politie laat weten dat de straffen/boetes voor het bezit/gebruik van wapens als deze "niet mis" zijn. De agenten benadrukken bovendien dat er een melding 'Wet, wapens en munitie' achter de eigenaar komt te staan. "Dit kan weer gevolgen hebben voor je verdere toekomst, bijvoorbeeld als je een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag, red.) nodig hebt voor een baan", aldus de politie.

De 58-jarige bewoner van het pand is voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Hij zal op een later moment worden gehoord.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap (3-6-2023 om 15:43)
Het wordt tijd dat Hulst en omgeving eens opgeschoond worden, voor zo’n kleine stad is er veel uitschot.
Cookie-instellingen beheren