Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeiljacht verliest mast, KNRM schiet te hulp

Toegevoegd: 04-06-2023, 20.59 uur
De KNRM heeft het jacht op sleep genomen.
De KNRM heeft het jacht op sleep genomen.
© Foto: KNRM Neeltje Jans
Door: Reinoud Hiemstra

ZIERIKZEE - De vrijwilligers van de KNRM bij Neeltje Jans werden op zondagmiddag opgeroepen voor een boot met problemen aan de tuigage op de Oosterschelde. Ter plaatse gekomen bleek de zeilboot zijn mast overboord gezeild te hebben.


Omstreeks 14.45 uur kwam er bij de meldkamer van de Kustwacht melding binnen van een boot in problemen ter hoogte van Zierikzee. De vrijwilligers van de KNRM ging met spoed ter plaatse om hulp te bieden. Inmiddels was het de onfortuinlijke zeilers al gelukt een groot deel van de tuigage weer aan boord te krijgen. Ook een ander zeiljacht was te hulp geschoten. 

Door een gebroken voorstag ging de mast overboord. De redders hebben het zeiljacht op sleep genomen en in veiligheid gebracht.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
nixdus (5-6-2023 om 16:02)
Wederom een geslaagde actie van de KNRM en de reddingsboot de Koopmansdank, Keep up the good work :-)
Cookie-instellingen beheren