Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Meerdere inzetten dit weekend redders KNRM Veere

Toegevoegd: 05-06-2023, 22.58 uur
De redders hadden het druk van het weekend.
De redders hadden het druk van het weekend.
© Foto: KNRM Veere
Door: Reinoud Hiemstra

VEERE - De bemanningsleden van de KNRM in Veere zijn dit weekend meerdere keren in actie moeten komen. Zaterdagmiddag voor enkele zeilers en zondag voor een vermiste surfer. 


Op zaterdagmiddag werden de redders van de KNRM Veere opgeroepen voor een omgeslagen zeilboot. Enkele zeilers waren vanuit Kortgene naar Arnemuiden aan het varen toen zij onderweg verrast werden door de wind. Eén van de boten sloeg om en enkele personen kwamen in het water terecht. "Het rechtop krijgen van een Valk is nog niet zo makkelijk, zeker als je het nog niet vaker gedaan hebt", aldus de bemanning van de KNRM Veere. 

De groep zeilers die zonder bescherming langere tijd in het koude water lagen, liepen risico op onderkoelding. De inmiddels gearriveerde bemanning van de reddingboot troffen de opvarenden in het water. Zij hebben deze personen uit het water geholpen en met spoed naar het boothuis in Veere gebracht. Inmiddels waren de opgeroepen ambulances daar ook al gearriveerd waardoor zij konden worden nagekeken door de medewerkers van de ambulancedienst.

Op zondagavond omstreeks 18.50 uur werden de bemanningsleden opgeroepen voor een vermiste surfer. De vermiste persoon werd erg vermoeid en koud aangetroffen. Het bleek dat deze persoon al enkele uren op het water was. De redders hebben de surfer naar een veilige plaats gebracht. 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren