Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Melding mogelijk gecrasht vliegtuig Rilland blijkt loos alarm

Toegevoegd: 07-06-2023, 15.21 uur
Melding mogelijk gecrasht vliegtuig Rilland blijkt loos alarm
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

RILLAND – Meerdere hulpverleners zijn woensdagmiddag bij Rilland aan het zoeken geweest naar een mogelijk gecrasht sportvliegtuigje. Het vliegtuigje is tot op heden nog niet gevonden.


De melding van de crash kwam omstreeks 14.50 uur binnen bij de meldkamer. Volgens de melding zou er langs de Oude Rijksweg (N289) bij Rilland een sportvliegtuigje zijn neergestort. De melder zou een vliegtuig laag hebben over zien vliegen. Er zou achter het vliegtuig een zwarte rookwolk zichtbaar zijn.

De politie, brandweer en ambulancedienst zijn enige tijd aan het zoeken geweest. Veiligheidsregio Zeeland laat weten dat tot op heden er nog niet is bevestigd of er een vliegtuig daadwerkelijk is gecrasht. Bij navraag bij Vliegbasis Woensdrecht, door de hulpdiensten, is gebleken dat er vanuit daar geen vliegtuig is vermist. Er zijn nog geen andere meldingen binnengekomen over dit mogelijke incident.

Omstreeks 15.20 uur liet de veiligheidsregio weten dat er definitief geen vliegtuig was aangetroffen. Ook een vliegtuig van de Luchtmacht heeft een zoekslag gemaakt en niets aangetroffen. De zoektocht wordt gestaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren