Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Ruim 5.000 XTC-pillen en andere drugs ontdekt in haven

Toegevoegd: 07-06-2023, 19.29 uur
De vondst werd vanwege onderzoeksbelangen een tijdlang stilgehouden.
De vondst werd vanwege onderzoeksbelangen een tijdlang stilgehouden.
© Foto: Openbaar Ministerie
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In de haven van Vlissingen zijn eind april verschillende verdovende middelen aangetroffen. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) zojuist bekendgemaakt. Volgens het OM is de zaak tot nu toe stilgehouden wegens onderzoeksbelangen.


De drugsvondst werd gedaan op maandag 24 april. Volgens het Openbaar Ministerie werden in een container met dozen verschillende soorten verdovende middelen gevonden. "In onder andere lege dozen waspoeder en bokszakken werden naast 15 kilo hasj ook 1,3 kilo cannabis, ruim 300 gram heroïne en maar liefst 5.223 XTC-pillen ontdekt", zo meldt het OM.

De zending was bestemd voor een bedrijf in Paramaribo. Alle drugs zijn vernietigd. Het zogeheten HARC-team is nog bezig met het onderzoek. Het HARC-team is een samenwerkingsverband tussen Douane, FIOD, het Openbaar Ministerie Rotterdam en de Zeehavenpolitie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren