Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Ernstig bedrijfsongeluk Stationsweg Kruiningen

Toegevoegd: 14-06-2023, 13.38 uur
Door: Roland de Jong

KRUININGEN - Bij een fabriek aan de Stationsweg in Kruiningen is woensdag aan het begin van de middag iemand bekneld komen te zitten. Na ongeveer anderhalf uur is het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht.


Het slachtoffer kwam rond 12.45 uur vast te zitten met zijn beide benen. De brandweer werd direct gevraagd om hulp te verlenen. Volgens de Veiligheidsregio was er sprake van een complexe situatie, onder meer omdat het bedrijfsongeluk zich bovenin de fabriek heeft afgespeeld en er weinig werkruimte is.

"Vanwege de verwachte duur van de inzet in combinatie met de temperatuur in de fabriek heeft de officier van dienst opgeschaald, zodat er meer manschappen beschikbaar zijn", zo laat de VRZ weten. Naast de ambulancedienst is ook een traumahelikopter ter plekke. Omstreeks 14.00 uur was het slachtoffer bevrijd uit zijn benarde situatie en overgedragen aan het ambulancepersoneel. Na een medische check is het slachtoffer naar de traumahelikopter gebracht. Deze steeg omstreeks 14.25 uur op.  De arbeidsinspectie zal dit incident gaan onderzoeken, laat de woordvoerder van de politie weten


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jay (16-6-2023 om 13:13)
Niet de eerste keer dat hier een ongeluk met beknelling plaats vindt, enkele jaren terug ook iemand zijn voet kwijtgeraakt die ook een uur bekneld heeft gezeten. wellicht ook voor de werknemers van sanitation een portofoon aanschaffen, zodat deze in nood een oproep kunnen doen maar nee, enkel de operators hebben deze ivm kostenbesparing. en geen (juiste) PBM's zeg je Frankie? weet je wat hier in de middagdiensten/nachtdiensten gebeurd? Lopen de leidinggevende zelf zonder de juiste PBM's rond, dus dat is lariekoek, enkel wanneer de kantoorlui er zijn houden ze zichzelf aan de regels.
Lentezon (16-6-2023 om 11:55)
Ik snap beide kanten van de regeerders. Werkgever blijft ten alle tijde verantwoordelijk, deze moet veiligheidseisen toepassen in het bedrijf maar werknemers moeten niet onder te grote druk komen te staan zodat ze niet buiten veiligheidseisen komen te werken omdat simpelweg de druk te groot word zodat ze sneller geneigd zijn om buiten de veiligheidseisen hun werk uit te voeren. Anderzijds is het aan de werknemers hun eigen verantwoordelijkheid(ook hierin kan een angstcultuur ontstaan doordat ze al dan niet gedwongen worden om zoals eerder gemeld de veiligheidseisen te schenden) om het gezonde verstand te gebruiken. Neemt niet weg dat we in een maatschappij leven waar het helaas te vaak voorkomt dat het bekende "time is money" voorkomt..
Ineke (16-6-2023 om 08:50)
Goede reactie drankje. Er zijn mensen die graag de kroon van iemands hoofd of bedrijf halen zonder ooit uiten geweest zijn om überhaupt te werken
frankie (15-6-2023 om 13:28)
Goedemorgen, wat een lariekoek krijsen jullie uit zeg. Wij als bedrijf zijn dagelijks bij LWM te vinden, en geloof mij maar dat daar veiligheid op NR1 staat. Helm of verkeerde schoenen, keer maar huiswaarts. Maak je een verkeerde onveilige beweging, lig je buiten. Schandalig jullie allemaal..
K (15-6-2023 om 11:34)
@ik, Het maakt niet uit of personeel zich aan de veiligheidseisen houd of niet, als er boven in de toren veiligheid nr1! word geroepen en onderin niemand meer kijkt naar de veiligheid dan gaat er iets goed mis. Veiligheid is niet het vertellen wat gevaarlijk is, veiligheid is het voorkomen van gevaarlijke situaties. De werkgever blijft altijd verantwoordelijk omdat ze niet genoeg doen om de situaties te voorkomen of omdat ze onveilig werken gedogen omdat hierdoor meer winst te behalen is.
Sara (15-6-2023 om 02:29)
@C. De Groot: appels en peren vergelijken? (brand en beknelling)
Cookie-instellingen beheren