Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
31 files van totaal 119 km

Uitslaande brand in woning Westdorpe, GRIP 1

Toegevoegd: 22-06-2023, 16.34 uur - Update: 22-06-2023, 18.37 uur
Door: Roland de Jong

WESTDORPE - In een woning aan de Graaf Jansdijk A in Westdorpe is donderdag aan het einde van de middag een uitslaande brand uitgebroken. De brandweer heeft opgeschaald naar grote brand. Omdat er kans was op een explosie, werd tijdelijk GRIP 1 afgekondigd. Circa 10 huizen werden ontruimd.


De brand werd omstreeks 16.00 uur ontdekt. De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) meldde al snel dat sprake zou zijn van een uitslaande brand. Er zou niemand meer binnen zijn en ook zou niemand gewond zijn geraakt. Inmiddels is duidelijk dat de bewoner van het huis rook had ingeademd en door een ambulanceteam naar het ziekenhuis is gebracht. Verder zijn er geen slachtoffers. 

In de woning bevinden zich gasflessen. Omdat er gevaar was dat de gasflessen door de brand tot explosie zouden komen en vanwege de vrijkomende rook, werden circa 10 woningen ontruimd. De bewoners werden tijdelijk opgevangen in de plaatselijke kerk. De hulpdiensten hebben vanwege de evacuatie opgeschaald naar GRIP 1. Dit betekent dat gezien de aard van het incident coördinatie nodig is tussen verschillende hulpdiensten. 

De officier van dienst kon rond 18.00 uur het sein 'brand meester' geven. Het gevaar voor een explosie was toen ook geweken. Bij de bestrijding van de brand zijn onder meer drie blusvoertuigen ingezet.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Moeder (24-6-2023 om 10:29)
Wat doen gasflessen in een woning? Horen op z'n minst in de schuur?? Sterkte voor de bewoner(s). Vreselijk om al je vertrouwde spullen kwijt te raken.
Cookie-instellingen beheren