Weerbericht:
Plaatselijk (dichte) mist, verder veel bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweer bevrijdt twee schilders uit bakje bij flat

Toegevoegd: 23-01-2003, 12.35 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

MIDDELBURG - Vanochtend had de twee man tellende bemanning van de Middelburgse ladderwagen 45-50 het druk. Eerst het takelen van een vrouw uit een woning aan de  Willem Arondeusstraat, vrijwel tegelijkertijd de melding dat er twee schilders vast zaten.

Omdat enkele kabels waren gebroken tijdens de schilderwerken bij een flat aan de Mazinnilaan. Het betrof de sterrenflat, net tegenover de Aldi. De schilders konden niet meer veilig naar beneden en zaten dus vast op redelijke hoogte.

Omdat de ladderwagen eerst nog even bezig was met het takelen van de vrouw uit de Willem Arondeusstraat konden de stoere schilders pas even later worden gered door de brandweerlieden.

Rond half vijf arriveerde de brandweer met de 4550. Meteen werd begonnen met het installeren van de auto en het aanhangen van het bakje. Één van de brandweerlieden ging naar boven en begeleide elke keer één van de schilders veilig naar beneden.

Om 11:32 was de eerste schilder veilig 'geland', om 11:35 had de tweede schilder ook weer vaste grond onder zijn voeten. Een groep schoolkinderen die langs kwam had ook weer wat om thuis te vertellen, de schilders daarentegen vonden de hele actie niet echt bijzonder.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren