Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Beamers moeten doorgang hulpdiensten verbeteren

Toegevoegd: 28-06-2023, 09.05 uur
Projecties geven aan waar wel en niet geparkeerd mag worden.
Projecties geven aan waar wel en niet geparkeerd mag worden.
© Foto: Gemeente Middelburg
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Om ervoor te zorgen dat hulpdiensten te allen tijde vrije doorgang hebben in het uitgaansgebied van Middelburg, zet de gemeente Middelburg vanaf nu een inovatief middel in: beamers die met behulp van geprojecteerde beelden op straat aangeven waar wel en niet met de fiets geparkeerd mag worden.


Volgens de gemeente is het op vrijdagavonden en zaterdagavonden vaak zo druk dat de doorgang voor hulpdiensten wordt beperkt of zelfs belemmerd. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties en daarom heeft de gemeente besloten het zogeheten 'pop-up fietssysteem' in te zetten. De projecties vanuit dit systeem vinden plaats op de hoek vanaf de Helm/Markt richting de Vlasmarkt en op de hoek van de Pottenmarkt. "Juist die plekken zijn zeer belangrijke routes voor hulpdiensten. Stremmingen daarvan kunnen grote gevolgen hebben", zo laat de gemeente weten.

Als aanvulling op het systeem gaat de gemeente de komende periode ook diverse handhavingsacties houden. Hierbij zullen ook foutgeparkeerde fietsen worden verwijderd. "Wanneer een fiets op een wijze is geplaatst die tot gevaarlijke situaties kan leiden of wanneer deze de doorgang hindert, wordt de fiets meteen verwijderd. In overige gevallen wordt aan elke te verwijderen fiets eerst een label aangebracht. Hierop staat dat de fiets wordt verwijderd wanneer deze niet binnen één uur is verplaatst", zo legt de gemeente uit. 

"Op andere locaties in Middelburg wordt een termijn van vier uur aangehouden. Gezien de noodzaak om de hulpverleningsroutes in de binnenstad vrij te houden, wordt in deze situatie gekozen voor één uur. De kosten voor het verwijderen van fietsen worden op de overtreder verhaald", aldus de gemeente.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Oost-Souburger (28-6-2023 om 22:03)
Gewoon alle fietsen die in de wegstaan in beslag nemen en als je hem komt halen genoteerd worden gebeurd het vaker boetes die oplopend zijn.
Emergo (28-6-2023 om 13:47)
Vergunningen tegen het licht houden, welk licht? Sinds wanneer is de horeca voor degenen die hun fiets maar ergens neerkwakken.
Jac (28-6-2023 om 13:16)
Zinloos gedoe, gewoon normaal nadenken is er vandaag de dag blijkbaar niet meer bij. Regels voor alles en alles, doe maar een regel, verbod of wet en de problemen zijn gelijk opgelost denkt onze (lokale)overheid. De praktijk is echter weerbarstig.....
Ewoud (28-6-2023 om 11:17)
Met een camera er in zeker
Jaap (28-6-2023 om 11:09)
Deze fietsoverlast komt ook doordat er een overbestand aan uitgaanshoreca is. De gemeente heeft het gewoon uit de hand laten lopen. Alle vergunningen nog eens tegen het licht houden en daar waar mogelijk het bestand fors uitdunnen, scheelt ook een hoop andere overlast.
M@rk (28-6-2023 om 09:49)
Als je deze maatregelen dient te treffen dan is het toch wel erg droef gesteld met de mensheid. Het valt mij al vaker op dat mensen niet meer zelf lijken na te kunnen denken maar overal op gewezen dienen te worden.
Cookie-instellingen beheren