Weerbericht:
Wisselvallig en woensdag vrij veel wind
Verkeersinformatie:
16 files van totaal 44 km

Grote ontruimings- en brandoefening in rechtbank M'burg

Toegevoegd: 24-01-2003, 11.31 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

MIDDELBURG - In Middelburg heeft de brandweer vanochtend in samenwerking met de rechtbank een ontruimings-/brandoefening gehouden.

In de rechtbank aan de Kousteensedijk zou brand zijn in de garage voor busjes van de justitie. Alle aanwezigen moesten onder leiding van Bedrijfshulpverleners (BHV-ers) en Ontruimingsleiders het pand verlaten. Ook de beveiliging hielp mee met het ontruimen van het gebouw.

De brandweer alarmeerde de tankautospuit 45-30. Deze had de kleine brand snel onder 'controle'. Er was één slachtoffer, deze had diverse verwondingen. Deze 'persoon' werd door de Bedrijf Hulp Verleners verzorgd en in de stabiele zijligging gelegd.

Ook werd om een ambulance gevraagd. De BHV-ers moesten vervolgens de brandweer assisteren en de ambulancemedewerkers opvangen. De ontruiming verliep redelijk soepel en de mensen werden snel verzameld op de parkeerplaats aan de zijkant van het gebouw.

Na de oefening hebben de brandweerlieden, BHV-ers en ontruimingsleiders de hele 'actie' geëvalueerd. De personen met groene helmen en groene hesjes zijn overigens de ontruimingsleiders, de BHV-ers hadden allemaal overals en helmen op.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren