Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Flinke brand in loods Kortgeenseweg Kortgene

Toegevoegd: 04-07-2023, 13.58 uur - Update: 04-07-2023, 16.12 uur
Door: Roland de Jong

KORTGENE - In een loods aan de Kortgeenseweg in Kortgene is dinsdagmiddag een flinke brand uitgebroken. De brandweer heeft opgeschaald naar grote brand.


Het vuur woedt volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) onder de zonnepanelen van het dak van een groendrogerij. De eerste melding van de brand kwam rond 13.25 uur binnen waarna al snel werd opgeschaald. Inmiddels zijn drie blusvoertuigen, een hoogwerker en een groot watertransport opgeroepen om de brand te bestrijden.

Rond 13.55 uur meldde de Veiligheidsregio dat de brand toen uitslaand was in het midden van het dak. Er zijn geen mensen meer in het pand aanwezig. De brandweer heeft een groot watertransport ingezet om in bluswater te voorzien. Omstreeks 14.30 uur heeft de brandweer een redvoertuig uit Zierikzee laten komen om nog beter in de nok te blussen.

De brandweer heeft met behulp van een kraan het dak gedeeltelijk gesloopt om goed bij de brandhaard te kunnen komen. De veiligheidsregio meldt dat de brand in het isolatie heeft gewoed. Door de brand zijn een stuk of zes zonnepanelen beschadigd geraakt.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren