Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Verdachte helpdeskfraude op heterdaad aangehouden Krabbendijke

Toegevoegd: 05-07-2023, 12.40 uur - Update: 05-07-2023, 19.26 uur
Verdachte helpdeskfraude op heterdaad aangehouden Krabbendijke
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Reinoud Hiemstra

KRABBENDIJKE - Op dinsdagavond werd door de politie een persoon aangehouden in Krabbendijke onder verdenking van helpdeskfraude. De politie stelt een nader onderzoek in.


Een 70-jarige bewoonster kreeg die avond een telefoontje van een persoon die zich uitgaf als bankmedewerker. Hij legde uit dat er fraude werd gepleegd met haar bankrekening. De persoon aan de telefoon stuurde enkele mails en deed haar het verzoek een programma te installeren. Nadat de vrouw dit had gedaan, zag zij dat er geld van haar rekening werd afgeschreven van een winkel. Vervolgens werd uitgelegd dat een collega van van de beller haar bankpas en sierraden zou komen ophalen. De man noemde een code die de koerier zou noemen.

De vrouw vertrouwde dit niet en schakelde via de app een vriendin en de politie in. Iets later stond er inderdaad een man aan de deur die waardevolle sieraden wilde meenemen. Omstreeks 21.35 uur werd een 20-jarige man uit Amsterdam op heterdaad in de woning aangehouden als verdachte. De politie stelt een nader onderzoek in naar de overige betrokkenen bij deze zaak.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik (6-7-2023 om 08:21)
Het is gedurfd om deze knul binnen te laten. Knap werk van deze vrouw. Die lui kopen veel bij cool blue van het gestolen geld. Ik ken er persoonlijk waar hetzelfde mee is gebeurd. Ze moeten ze voor jaren in de bak gooien.
WTF (5-7-2023 om 21:21)
Hoe bedorven kan je zijn om met je 20jarige leeftijd een 70jarige NL op te willen lichten met deze oohzo oplichterstruck schaam je diep!
boer (5-7-2023 om 14:52)
Iemand in de regio een idee om welke winkel het gaat?
Cookie-instellingen beheren