Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Motorrijder aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag in Axel

Toegevoegd: 09-07-2023, 09.13 uur
Motorrijder aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag in Axel
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

AXEL – De politie van Zeeuws-Vlaanderen heeft vannacht een bestuurder van een motorscooter aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag. Hierbij moest de taser worden ingezet.


De agenten zagen de man over de Vaartwijk bij Magrettte rijden. Hij kwam de dienders tegemoet passeren met een aanzienlijk hogere snelheid dan het overige verkeer. Hierop zijn de agenten een achtervolging gestart. De man bleek 131 kilometer per uur te rijden. Dit is 71 kilometer te hard. Op de Stationsstraat in Axel ging het echter mis. De bestuurder kwam ten val. De motor klapte tegen een boom. Ondanks de verwondingen stond de motorrijder op en probeerde te vluchten voor de agenten. De man probeerde zich meerdere keren los te trekken uit de handen van de dienders. Om deze reden hebben de agenten hun stroomstootwapen op de man gericht en waarschuwden de bestuurder. Hier reageerde hij echter niet als gewenst op en hebben de agenten hun wapen moeten inzetten. Hierna kon de bestuurder (32) worden aangehouden.

Hij bleek niet niet in het bezit te zijn van een A rijbewijs voor het besturen van een motorfiets. De bestuurder is vervolgens onderzocht door de ambulance en behandeld aan zijn verwondingen. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd en hij zal zich later bij de rechter moeten verantwoorden.

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (10-7-2023 om 11:40)
Politie, in een woord, wat jullie hebben gedaan, petje af.
Jo de Koeck (9-7-2023 om 21:47)
Ik zie elk morgen zo'n figuur hier voor de deur op 50km weg voorbijscheuren, zo hard dat je hem amper ziet, paar keer melding van gemaakt: nee meneer, binnen de bebouwde kom houden we geen snelheidscontrole. Bomen staan er ook niet veel, maar ze komen hun eigen een keer tegen.
Jantje (9-7-2023 om 19:36)
Hopelijk niet teveel schade aan de boom...
Mercedes (9-7-2023 om 17:54)
Oh, oh wat is het toch makkelijk om altijd de politie te bekritiseren. Zorg dat je in orde bent en je normaal gedraagt dan heb je ook geen problemen met de politie en / of je omgeving. Had hij zich aan de snelheid gehouden dan was die sukkel niet eens opgevallen. Goed gedaan politie !
Mijn mening (9-7-2023 om 15:17)
Heerlijk, wie niet wil luisteren moet voelen. Als ik agent was zou ik nog een paar keer tazeren.
Michel (9-7-2023 om 15:03)
@JB, een abnormale iemand ( op dat moment deze motorrijder) kunnen ze niet op een normale manier aanhouden.
Cookie-instellingen beheren