Weerbericht:
Veel zon en droog, maandag landinwaarts zomers warm
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Politie zet specialisten in tegen werkdruk

Toegevoegd: 23-05-2007, 13.33 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
MIDDELBURG - De werkdruk bij de Zeeuwse politie ligt dusdanig hoog dat agenten van specifieke onderdelen vanaf volgende maand bijspringen om overbelasting bij de wijkteams te voorkomen.

Het gaat om medewerkers van de verkeerspolitie, jeugdpolitie, havenpolitie en de arrestatie-eenheid. Een aantal agenten van die eenheden gaat per 1 juni de donderdag-, vrijdag- en zaterdagnacht meedraaien met de wijkagenten. Daarnaast moeten ook, net als voorgaande jaren, rechercheurs en bureaumedewerkers, extra straatdiensten draaien om de zomerpiek op te vangen.

De werkdruk ligt deze zomer extra hoog omdat het Zeeuwse korps bezig is aan het opleiding van een groot aantal nieuwe agenten. Tot en met 2010 stromen er 160 nieuwelingen het korps binnen om de uitstroom van een fiks aantal senioren op te vangen. Zij volgen momenteel een driejarige opleiding waarbij zij om en om drie maanden op school zitten en een kwartaal actief zijn binnen het korps.

Die leerlingen tellen, als zij op school zitten, niet mee in de korpssterkte. Maar zij kunnen wel ingezet worden op die delen van het politievak waar zij al voor opgeleid zijn. Als zij binnen het korps actief zijn, mogen zij lang niet alle diensten draaien. Zo duurt het enige tijd voor zij bijvoorbeeld met een pistool de straat op mogen. Daardoor zijn er nu minder agenten beschikbaar voor het reguliere werk dan enkele jaren terug waardoor met name het patrouillewerk door minder mensen moet worden uitgevoerd. Hulp van ervaren agenten vanuit de andere onderdelen van het korps is dan ook nodig.

Woordvoerder A. Don van de Zeeuwse politie weet nog niet hoe lang die extra inzet van agenten van die specifieke onderdelen nodig is. Volgens hem zijn daar geen afspraken over gemaakt. Vanaf november stromen de eerste veertien leerlingen van de nieuwe lichting binnen. Daarna volgen elk kwartaal een tiental nieuwelingen. "Vanaf dat moment neemt de druk op de wijkteams dus geleidelijk af." In 2010 is het korps volgens hem weer op sterkte.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren